Forside / Nyheder / Oxfam IBIS om finanslov 2020
Artikel

Oxfam IBIS om finanslov 2020

03.12.2019

I forbindelse med vedtagelsen af finanslov for 2020, udtaler Kristian Weise, generalsekretær i udviklingsorganisationen Oxfam IBIS:

”Det er godt at se, at finansloven sætter en ny retning for Danmark, hvor der for første gang i årevis tages et opgør med den stigende ulighed. Uligheden er steget i 30 år og nu er der endelig en spirende indsats, der kan vende udviklingen.”

”Det holdt hårdt i forhandlingerne, men der tilføres nye penge til udviklingsarbejdet. 150 millioner kroner er sat af til øget klimabistand. De bliver bevilget oven i den nuværende ramme for udviklingssamarbejdet, og det er et afgørende princip, som Oxfam IBIS og andre organisationer har argumenteret for. Princippet er vigtigt, fordi det sikrer, at vores klimagæld til verdens fattigste mennesker ikke betales med penge fra udviklingsbistanden.”

”Når det gælder de rigeste menneskers skatteunddragelse, er der gode nyheder i årets finanslov. Partierne bag finansloven forbedrer vores skattekontrol og styrker skattevæsenet. Et afgørende tiltag, hvis vi skal komme de skattefiflerier til livs, som går udover almindelige menneskers velfærd over hele verden.”

Han bifalder også, at der udformes en ny ulighedsredegørelse, at arveafgiften for familieejede virksomheder hæves, og at der sker et bredt løft af uddannelsesområdet.