Forside / Nyheder / Nyt netværk hjælper Sydsudans børn i skole
Artikel

Nyt netværk hjælper Sydsudans børn i skole

09.06.2017

Af Malene Aadal Bo

Det nye netværk skal sikre, at pigers uddannelse bliver en prioritet.
Det nye netværk skal sikre, at pigers uddannelse bliver en prioritet.
Foto : William Vest-Lillesøe

Kun et mindretal af sydsudaneserne kan læse og skrive, og selv om det er bredt anerkendt, at uddannelse er afgørende for at skabe fred og fremgang i et land, er det stadig alt for få børn og unge i Sydsudan, der får en chance for at komme i skole. Forleden blev der taget et lille skridt i den rigtige retning, da Oxfam IBIS samlede de vigtigste lokale uddannelsesorganisationer, som nu har sluttet sig sammen i et nationalt uddannelsesnetværk.

”Når man på denne måde samler og styrker civilsamfundet i et land, har man også bidraget til en langsigtet og bæredygtig udvikling. Uddannelse er helt afgørende for, at Sydsudan vil kunne overkomme den krise, landet er i lige nu, og skabe en positiv udvikling, og civilsamfundet er afgørende for, at uddannelse bliver prioriteret,” siger Martin Lubajo, der er uddannelsesekspert for Oxfam IBIS i Sydsudan.

I Sierra Leone har Oxfam IBIS støttet et lignende netværk, som eksempelvis har sikret, at en ny lov tilgodeser pigers uddannelse. Det nye netværk i Sydsudan vil i første omgang prioritere at sikre uddannelse til de mange børn og unge, der er påvirkede af konflikt og hungersnød.