Gourmetmad kun for børn

11. nov 2011
Af
Ane Lützhøft

Giv dit barn en madoplevelse for livet, når en lang række restauranter landet over reserverer alle siddepladser til børn og sender forældrene uden for døren, tirsdag den15. november 2012 kl. 17.00-18.30.

Så er der serveret.  - Foto: Kathrine Dalsgaard

Den 15. november kan børn over hele landet gå på restaurant med deres søskende og venner – men uden forældrene. Børnene får muligheden for at nyde et sundt og velsmagende 3-retters måltid, der forkæler de unge smagsløg og forhåbentlig udvider deres madhorisont.

Projektet hedder 'Smagens Time - forbudt for voksne' og har som formål at samle ind til en ny madskole i La Paz, Bolivia.

Madskolen er et samarbejde mellem Claus Meyer, IBIS og Meyers fond ’Melting Pot’, der har til formål at forbedre fremtidsmulighederne og højne livskvaliten blandt udsatte befolkningsgrupper.

Fattige unge i La Paz får muligheden for at blive lært op i madlavning og entreprenørskab samtidig med, at Meyers ideer om lokale råvarer og kvalitet i madlavningen skal styrkes i det andiske køkken gennem bl.a. kulturelle arrangementer.

Børn og unge over hele landet har, samtidig med at de støtter en god sag, mulighed for at smage gourmetmad for kun 100 kroner. Alle børn og unge mellem 5 og 15 år indbydes af Claus Meyer og en række af landets bedste kokke til få en smagsoplevelse for livet, når kokkene sammensætter et måltid af årstidens råvarer, som smager vidunderligt og stimulerer de unges gastronomiske nysgerrighed.

En række af landets dygtigste kokke vil nemlig i halvanden time lægge sig i selen for at servere retter for børnene, der både smager vidunderligt og samtidig pirrer de unges mad-mod og gør dem nysgerrige i mødet med mad, de ikke kender.

Menuen er en overraskelse, men repræsenterer den enkelte restaurant på bedste vis og er baseret på sæsonens sunde og lokale råvarer.

Overskuddet går ubeskåret til etablering af madskolen for fattige unge i Bolivias hovedstad, La Paz. IBIS’ generalsekretær, Vagn Berthelsen, forklarer, hvorfor Madskolen er så vigtig:

”Det er utrolig vigtigt at skabe jobs til unge i Bolivia. Der er så meget energi og så meget talent, men det er alt for få, der får chancen. Bolivia er præget af stor ulighed, og specielt mange indianere er fattige og uden mulighed for at få arbejde”, siger han.

 

Fototekst: Vagn Berthelsen (th) og Claus Meyer (i midten) har flere gange besøgt La Paz for at forberede åbningen af Madskolen. Her ses de i selskab med nogle af de unge, der skal stå i lære på skolen. Foto: Christina Smedegaard Jensen