Forside / Nyheder / Næstved bliver landets første skattelyfri kommune
Artikel

Næstved bliver landets første skattelyfri kommune

30.05.2018

Af Rikke Hovn Poulsen

kaere-kommune-huse-forside-grafik-680x453.jpg

Næstved Kommune vil ikke længere handle med virksomheder, der gemmer penge i skattely.

Det blev bestemt på et byrådsmøde 30. maj, hvor et flertal besluttede at skrive under på Oxfam IBIS’ charter for skattelyfri kommuner. Dermed forpligter kommunen sig til fremover at stille krav til sine leverandører om, at de ikke må benytte sig af skattely.

”På den måde sender vi et vigtigt signal til virksomhederne om, at de skal opføre sig ansvarligt, hvis de vil handle med os. I Næstved er vi stolte over at være frontløbere på det her område,” siger Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S).

Det er en gruppe af lokale Næstved-frivillige, der har gjort benarbejdet med at overbevise lokalpolitikerne i Næstved. En af dem er Tommy Lindegaard, der i månedsvis har kæmpet for sagen:

”Da jeg fik at vide, at det var lykkedes, tænkte jeg: ’Yes! Det er virkelig godt gået!’. Jeg må sige, at jeg er stolt af min by i dag – politikerne i Næstved har vist mod og handlekraft med den her beslutning,” siger en glad Tommy Lindegaard.

Oxfam IBIS’ charter for skattelyfri kommuner er udviklet for at få de danske kommuner til at holde op med at handle med virksomheder, der bruger skattely. Frivilliggrupper rundt om i hele Danmark arbejder lokalt for at få deres egne kommuner med. Med gårsdagens beslutning bliver Næstved Kommune den første i landet, der skriver under. Det glæder kampagneleder Stine Bang:

”Det er supervigtigt, at den første kommune nu har skrevet under. Jeg er sikker på, at det vil sprede sig som ringe i vandet, og andre kommuner snart vil følge efter. For de danske kommuner kan faktisk gøre en rigtig stor forskel i bekæmpelsen af skattely,” siger Stine Bang fra Oxfam IBIS.