Forside / Nyheder / Mød os på Folkemødet 2019
Artikel

Mød os på Folkemødet 2019

10.06.2019

Af Per Bjerre

stop-skattely-banner-paa-folkemoedet-bornhol-16-foto-oxfam-ibis-680x453.jpg
Foto : Sebastian Chatham

Måske du er en af de mange, som drager mod Allinge og årets udgave af Folkemøde. Det gør Oxfam IBIS, og vi glæder os til at se dig til nogle af de arrangementer, vi deltager i.

Oxfam IBIS bekæmper ulighed og går derfor i dialog med borgere, politikere, kommuner, banker, pensionskasser og hele Danmarks civilsamfund. Du kan møde os og vores generalsekretær Kristian Weise i en lang række debatter og arrangementer – og vi håber, vi ses. Hvis ikke, kan du følge med på sociale medier, og vi samler bagefter op på de vigtigste begivenheder senere her på siden.

Følg vores Folkemøde-aktiviteter på Facebook her

Her kan du møde Oxfam IBIS:

  • Torsdag kl. 14.00 – 14.45 i Verdensmålenes Telt: Er Verdensmålene virkelig for alle? Kom og diskutér, hvordan vi kan være med til at sikre, at vi holder Verdensmålenes løfte.  Alt for mange inkluderes ikke i beslutningsprocesser, der vedrører deres liv. Det gælder særligt mennesker, som marginaliseres på grund af handicap, alder (både unge og ældre), manglende uddannelse, oprindelse, sygdomme, asylstatus og køn.

  • Torsdag kl. 17.00 – 18.00 i Finansteltet: Hvidvask - dilemmaer og udfordringer. Kristian Weise udfordrer finanssektoren og cheferne i Danske Bank og Nordea, når der spilles om de ulovlige dilemmaer.

  • Fredag kl. 09.00 – 10.00 på den internationale scene: Global ulighed. Hvordan bekæmper vi den og hvad er sammenhængen mellem global ulighed, Trump, Brexit, De Gule Veste i Frankrig og migration? (foregår på engelsk)

  • Fredag kl. 12.00 – 12.45 hos Geelmuyden Kiese: Skeletterne raslede ud af skabene i den finansielle verden i 2018, og undersøgelser viser, at tilliden til banker, fonde og andre forvaltere er helt i bund. Men hvem skal rydde op, og tage ansvaret for den dårlige moral, og hvordan undgår vi, at regningen bliver sendt til danskerne? Huxi Bach styrer slaget, når PKA, Kristian Weise, Lars Rohde og Birgitte Dyrekilde sammen rydder op i den finansielle sektor.

  • Fredag kl. 13.30 – 14.00 i Skurvognen: Kan profit og etik gå hånd i hånd? Vær med når Oxfam IBIS og CEPOS debatterer virksomheders ansvar med Natasja Crone hos Danske Bank.

  • Fredag kl. 15.00 – 16.00 i Pædagogernes Telt: Ansvarlig skat – hvorfor skal det være så svært? Pædagogernes Pension har samlet nogle centrale stemmer i debatten om virksomhedernes skattebetaling og spørger, hvorfor det skal være så svært? Mød Kristian Weise i dialog med Sune Schackenfeldt, adm. direktør, Pædagogernes Pension, Allan Polack, adm. direktør, PFA, Bente Sorgenfrey, Næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation

  • Lørdag d. 15. juni, kl. 9.00 – 10.00 i HK’s telt: Sæt en stopper for skattely i din kommune. Kristian Weise og vores frivillige går i dialog med borgmestre fra tre skattelyfri kommuner; Aarhus, Albertslund og Gladsaxe. Hvorfor? Fordi, hvert år køber kommunerne ind for 87 milliarder kroner hos private virksomheder. Det er det samme, som det koster at drive over 2.100 danske folkeskoler i et år! Lige nu er der ingen, der tjekker, hvor de mange penge ryger hen bagefter. Derfor er 11 kommuner gået forrest i arbejdet med at gøre Danmark fri for skattely og har skrevet under på Oxfam IBIS’ Charter for Skattelyfri Kommune. Oxfam IBIS vil have flere med, kom og hør hvordan.

  • Lørdag kl. 11.00 – 12.00 på Verdensmålenes Plads: Global ulighed - en uformel samtale med Kristian Weise. Verden er midt i en ulighedskrise. Bliv klogere på, hvad der skaber ulighed, hvem den rammer, og hvordan vi kommer den til livs. Giv dit besyv med i en samtale, hvor alle løsninger på ulighedskrisen skal se dagens lys.

  • Lørdag kl. 12.00 på Brandstationen: Kristian Weise i samtale med Jeppe Kofod og Tim Whyte om skattely og skatteunddragelse.

  • Lørdag kl. 13:30 – 14:15 på Danmarks Lærerforenings scene. McDonald'isering af uddannelse? Det bliver mere og mere almindeligt, at private aktører spiller en større rolle i uddannelsessystemer verden over. Det sker ofte på bekostning af offentlige skoler, lige adgang for alle, uddannede lærere og kvalitet. Hvorfor sker det og hvorfor er det problematisk? Er det en trend, vi skal bekymre os om i Danmark? Og hvordan sikrer vi et uddannelsessystem, der giver de samme muligheder for alle?

  • Lørdag kl. 14.15 - 15.15 i PFA’s telt: Kan alle brancher bidrage til verdensmålene og den globale køreplan for en bæredygtig udvikling? Kan nogle brancher gøre mere for at påvirke en bæredygtig adfærd hos forbrugerne? Kristian Weise er i debat med topchefer fra blandt andet Mærsk, Scandinavian Tobacco og PFA Pension.

  • Lørdag kl. 16:30 – 17:30 på Danmarks Lærerforenings scene: Uddannelse bekæmper ulighed. Selvom Danmark på papiret er meget lige, er uligheden stigende både i samfundet generelt og i det danske uddannelsessystem. Sammen med Kristian Weise og repræsentanter fra Danske Studerendes Fællesråd, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Danske Handicaporganisationer og Danmarks Lærerforening diskuterer vi, hvordan uddannelse kan være med til at takle ulighed.

Se alle begivenhederne her - søg eventuelt på Oxfam IBIS eller Kristian Weise for at finde os.