Jule-Picana

02. dec 2011
Af
Thilde Baden Rasmussen

Her får du Hidonys hemmelig familieopskrift på Picana i en særlig juleversion. Den er til 4 personer og er en god og nærende kødfuld suppe. God fornøjelse.

Du skal bruge

1 kilo oksebryst
1 kylling på 2 kilo
1 kilo svinekød
4 kartofler
3 gulerødder
2 stænger selleri
1 løg
2 kviste persille
1 glas rødvin
1 dl. rosiner
½ tsk. spidskommen
1- 2 tsk. rød chili
½ tsk. oregano
Salt og peber efter behag
4 majskolber
lidt anis
lidt sukker

Sådan gør du

Oksebrystet koges 1 time i saltet vand i en trykkoger. Vandet skal dække alt kødet.
Når oksekødet er mørt, tilføjes kylling og svinekød.
Imens suppen koger, snittes gulerod, løg og selleri.
De puttes i retten sammen med rosinerne, hvorefter suppen krydres med hakket persille, chili, oregano, spidskommen, salt og peber.
Kartoflerne skrælles og tilføjes, når kylling og svinekød har kogt ca. 10 til 15 min.
Når kødet er kogt færdig efter endnu 10 til 15 min. tilsættes vin, og retten koges ind.

I en anden gryde koges majskolberne med anis (og sukker, hvis de skal være lidt søde).

Suppen portionanrettes med en hel kartoffel i hver portion og serveres med majskolberne ved siden af.