Forside / Nyheder / Frivillig: Vi lavede Danmarks sejeste spanskskole
Artikel

Frivillig: Vi lavede Danmarks sejeste spanskskole

07.06.2017

Af Nanna Fredskild

Oxfam IBIS har for første gang afholdt sin helt egen spanskskole, og det var en dundrende succes. Konceptet var simpelt: Kom og lær spansk, mens du dykker ned i aktuelle problemstillinger fra Latinamerika. Her fortæller Nanna, der var lærer på kurset, hvorfor hun var med

Jeg har været med til at starte (hvis ikke verdens, så) Danmarks sejeste frivillige spanskskole. Hen over tre tirsdage i foråret kombinerede vi oplæg om Latinamerika med undervisning i spansk. Det vigtigste for os var, at Spanskskolen skulle være sjov og lærerig både for undervisere og de cirka 40 deltagere på holdet. Og det var det heldigvis hver gang!

I løbet af de tre aftener lærte vi om forskellige temaer i Peru, Guatemala og Colombia, hvilket gav en masse at snakke om på holdene. Jeg underviste selv på samtaleholdet. For mig gav det rigtig god mening at dykke ned i en tematik fra Latinamerika og lade det starte en nuanceret diskussion med deltagerne. Det bliver bare lidt mere spændende at snakke spansk, når man kan gøre det om de peruvianske indianeres kamp mod olieforurening i junglen.

Vil du med på spanskskolen i efteråret? Følg med på Facebooksiden her, så hører du automatisk, når der sker noget nyt

Deltagerne kunne vælge mellem begynder-, mellem- og samtalehold, som vi undervisere fordelte os på alt efter spanskevner og lyster. Vi var syv frivillige undervisere med vidt forskellige baggrunde og tilgange til Latinamerika og til at undervise. Nogle havde meget erfaring med at undervise, mens andre ikke havde nogen, og vores spanske var også på forskellige niveauer.

Den interne læringsproces for os frivillige var spændende og udbytterig. Vi blev klogere for hver gang og gjorde os virkelig umage. Og vi fornemmede, at deltagerne på Spanskskolen havde det på samme måde.

Den gode oplevelse betyder, at vi gentager succesen og udvider Spanskskolen til efteråret. Vi har også lavet en manual til frivillige i Oxfam IBIS andre steder i landet, så forhåbentlig starter der snart spanskskoler i Aarhus og Aalborg. Jeg kan i hvert fald kun anbefale at give det et skud!

Vil du undervise på spanskskolen til næste semester? Læs mere om at være frivillig i Oxfam IBIS her