Energisk gospelgalla for IBIS

31. okt 2011
Af
Emilie Tranholm Larsen

Det blev både vildt, rytmisk, højt og energisk, da Gentofte Gospel Choir afholdt sin årlige gallakoncert for en udsolgt sal på Bellevue Teatret søndag 30. oktober 2012. Rytteriet, flere professionelle musikere og en stjernestribe af dygtige solister stillede gratis op. Hele overskuddet fra koncerten går til IBIS’ arbejde med pigers uddannelse i Nordghana.

Alle solister gav den hele armen, da Gentofte Gospel Choir afholdte Gallakoncert søndag aften. På billedet ses Sofie Hermind i midten give den gas - Foto: Erling Madsen/ajour.
Alle solister gav den hele armen, da Gentofte Gospel Choir afholdte Gallakoncert søndag aften. På billedet ses Sofie Hermind i midten give den gas - Foto: Erling Madsen/ajour.

Der var tryk på, da mere end 100 sangere fra Gentofte Gospel Choir sang igennem og dansede i takt til rytmerne fra et otte mand stort orkester til korets store gallakoncert 30. oktober på Bellevue Teatret. Mens koret, Rytteriet og solisterne fyrede den af på scenen, samlede de samtidig penge ind til IBIS’ uddannelsesprojekt for at give flere piger en god uddannelse i det nordlige Ghana.

Artisterne stillede gratis op og overskuddet fra billetsalget går ubeskåret til IBIS’ arbejde. Koret har arbejdet frivilligt som statister for Bellevue Teatret i foråret, og fik til gengæld salen til koncerten uden at betale leje.

Gospelkorets bestyrelse har valgt at donere pengene til IBIS, fordi de identificerer sig med IBIS’ værdier og globale perspektiv.
”For os er det vigtigt at have blikket rettet ud mod verden og have overskud til at hjælpe andre. Og gospelmusikken hænger uløseligt sammen med Afrika," siger Arendse Inez Paulin, som både er tenor, IBIS-medarbejder og medlem af korets bestyrelse.

Fra satire til opera

Flere gæstesolister optrådte sammen med koret under koncerten, som blev et brag af en musikalsk oplevelse gennem flere genrer.

I løbet af aftenen kunne man ud over Rytteriet, opleve operasanger Magnus Vigilius, jazz-divaen Nellie Ettison, gospelstjerner som Julie Lindell, Andy Roda, Iben Palle, Claes Wegener, Sofie Hermind, korets chefdirigent Claus Christensen og de tre X-factor-stjerner Linda Andrews, Basim og Laura Kjærgaard på skift stå i spidsen for koret. Sidstnævnte fik de 700 gæster til at hoppe, skrige og klappe i takt til det medrivende Eddie James nummer "Freedom".

Nogle af solisterne har optrådt sammen med koret før, mens operasangeren Magnus Vigilius, Basim og Laura Kjærgaard og satirikerne fra Rytteriet stod på scenen sammen med koret for første gang.

Inden koncerten sagde korets formand:
"Aftenen bliver storslået. Alle kommer i deres pæneste tøj og der bliver gang i den lige fra starten. Vi håber, at publikum også bliver grebet af stemningen og synger med." Publikum lod sig rive med af det energiske kor - og det blev en storslået aften.

Taget lettede

Arendse Inez Paulin er enig i, at publikum mærkede kraften fra koristerne.
”Det er en enorm energiudladning fra os oppe på scenen, som strømmer ud til publikum,” forklarer hun.

Under forrige års koncert var stemningen så høj, at taget ligefrem lettede i den store sal på Bellevue Teatret.
”Mens Nellie Ettison gav den fuld gas, gled loftet til side, så der var frit udsyn til himlen,” fortæller Arendse Inez Paulin.

Pigerne skal blive i skolen

Overskuddet fra koncerten skal hjælpe IBIS med at få og fastholde ghanesiske piger i skolen, også efter 6. klasse, hvor mange ellers dropper ud.
”Derfor arbejder vi på at motivere forældrene, så de støtter op om deres døtres uddannelse. Derudover uddanner vi lærere og giver eleverne gode relevante undervisningsmaterialer,” siger Sanne Müller, uddannelsesrådgiver i IBIS, som rigtig gerne ville have været med til koncerten, men netop er i Ghana den 30. oktober.