Forside / Nyheder / Aleppo: 600.000 mangler vand
Artikel

Aleppo: 600.000 mangler vand

13.01.2017

Oxfam er til stede i Aleppo og i de mange flygtningelejre i nabolandene. Her er det uddeling af livsnødvendige tæpper og vandrensningsudstyr i Hassanham lejr i Irak, øst for Mosul.
Oxfam er til stede i Aleppo og i de mange flygtningelejre i nabolandene. Her er det uddeling af livsnødvendige tæpper og vandrensningsudstyr i Hassanham lejr i Irak, øst for Mosul.
Foto : Ahmad Mohammed/Oxfam

Situationen i Aleppo er stærkt kritisk efter de seneste måneders kampe. Oxfam sørger for vand og hygiejnesæt til den hårdt udsatte befolkning

Efter mere end fem års kampe er ødelæggelserne i Aleppo massive, og der er desperat brug for hjælp til en omfattende genopbygning af sundhedssystemet, vand og kloakering, uddannelsessystemet, husly og elektricitet. To af de store vandforsyninger til Aleppo er blevet ødelagt og 600.000 mennesker står på nuværende tidspunkt uden direkte adgang til vand.

Oxfam arbejder hårdt på at skaffe vand og ordentlig hygiejneforhold i det udsatte østlige Aleppo. Vi har uddelt 1.692 hygiejnesæt som kommer over 8.000 mennesker til gode. Vi har installeret latriner og vandtanke i områderne Jibreen, Salah Aldeen og Salah Eldin. Desuden har vi uddelt 2.688 vandflasker og 2.000 underlag. Vi arbejder netop nu på at installere 20 vogne med seks toiletter og seks bade i hver.

En ustabil våbenhvile

Siden den syriske regering og russiske styrker overtog kontrollen med det østlige Aleppo i december, har 110.000 mennesker måtte søge ly andre steder i byen på grund af kampe. I sidste uge blev en våbenhvile indgået mellem de syriske regeringstropper og oprørene i Aleppo, og nogle mennesker kan nu vende tilbage til deres hjem. Men meget tyder på, at våbenhvilen ikke vil holde ret længe.

Oxfam hjælper dem, som er blevet tilbage i områderne, og dem, som nu vender hjem efter at være blevet fordrevet til andre områder i byen.

De næste skridt er at uddele elektroniske varmeapparater, elektricitet, gas, varmt tøj, mad, køkkenudstyr og vandtanke. Vi fokuserer især på at hjælpe husholdninger drevet af kvinder, husholdninger med handikappede og familier til sårede og fængslede.