Forside / Nyheder / 225 har mistet livet i Mexico
Artikel

225 har mistet livet i Mexico

20.09.2017

Af Malene Aadal Bo

jordskaelv-i-mexico-september-2017-foto-karl-byrnison-oxfam-mexico-680x453.jpg
Foto : Karl Byrnison, Oxfam México

Mere end 200 har mistet livet i et kraftigt jordskælv, der ramte det centrale Mexico tirsdag aften. Mange bygninge, herunder Oxfams kontor, er ødelagt, og flere er stadig savnet.

Oxfam har åbnet et midlertidigt kontor et andet sted i byen og gør lige nu klar til at rykke ud med nødhjælp, hvis det viser sig nødvendigt. Foreløbig er midlertidige tilflugtssteder blevet etableret, og alle hospitaler og klinikker tilbyder gratis lægehjælp. Oxfam har sendt teams ud til de hårdest ramte områder for sammen med myndighederne at danne os et overblik over, hvor alvorlig situationen er, og hvilken hjælp, der er brug for.

Jordskælvet målte 7,1, på Richter skalaen og fik bygninger overalt i det tætbefolkede Mexico City til at styrte sammen. Blandt andet har mindst 22 børn ifølge Jyllands-Posten mistet livet, da deres skole styrtede sammen. Også i mindre byer har jordskælvet kostet menneskeliv. Skælvet fik samtidig en stor vulkan til at gå i udbrud. Det er bare to uger siden, Mexico blev ramt af et andet alvorligt jordskælv, der kostede 98 mennesker livet.