Verdens Bedste Morgenfest

12. sep 2014
Af
Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Til lyden af glade afrikanske rytmer vrikkede IBIS’ medarbejdere og frivillige med hofterne, mens de med smil på læben delte verdens bedste nyheder ud til danskerne i morgentrafikken ved Rådhuspladsen.

DET GÅR BEDRE END VI TROR

Overrasker det dig, at så mange går i skole?

”Jeg har ofte hørt forfærdelige historier fra eksempelvis Afrika, så det overrasker mig, at så mange kommer i skole. Det er fedt, for det er jo super vigtigt med uddannelse.”
- Regitze Viborg Hansen, 16 år, gymnasielev
 
”Det er vildt, at det går så meget fremad. Det må have stor betydning for børnene, og det er vel også med til at skabe mere velstand. Det er bestemt en dejlig nyhed her fra morgenstunden, hvor man endnu ikke er helt frisk.”
- Katja Kier, 34 år, ansat hos Dansk Industri i administrationsafdelingen

To kommunalt ansatte iført orange fra top til tå går og samler det sidste skrald i affaldssækken efter nattens strabadser. Klokken er ti minutter i syv. Det store kryds ved Rådhuspladsen er ryddet og gjort klar til endnu en fest. Det er tid til at fejre, at det går langt bedre i verden, end danskerne tror.

”9 ud af 10 børn i u-lande starter nu i skole,” står der printet på den hvide t-shirt, som morgenmuntre medarbejdere og frivillige fra IBIS har iklædt sig sammen med byrådsmedlem Yildiz Akdogan. Med aviser over armen og juicebrikker i hånden bringer de det glade budskab videre. Og de morgenfriske danskere tager imod med et smil og et tak.

For fuld musik

I den festlige anledning er to højtalere placeret på hjørnet med front ud imod krydset. Afrikanske rytmer brager løs og giver de særligt festglade muligheden for at forvandle den travle morgentrafik til et svedigt dansegulv.

”Fed musik,” udbryder en ung fyr og løfter hånden i takt med rytmen fra musikken. Han tager imod avis og juice på sin vej, inden han med et tommeltotten vendt i vejret ønsker ”god dag” og drager videre.

”Livet er en morgengave”

Den indledende sætning i Halfdan Rasmussens digt ”Noget om helte” er på mange måder rammende for morgenens udfoldelser. Gode nyheder fra morgenstunden er en dyd, og de 3.000 aviser, som IBIS havde modtaget, var alle stukket i lappen på folk i løbet af en time og tyve minutter.

”Næste år bestiller vi altså nogle flere aviser,” siger IBIS’ frivillig-koordinator Michael Gaardsøe i sin afsluttende status til de fremmødte fra IBIS. Med en god følelse i kroppen og en frisk kop kaffe i hånden er de nu også klar til at drage videre.

Læs mere om Verdens Bedste Nyheder og indsatsen med at sprede de gode nyheder landet rundt