Vellykkede aktioner

01. sep 2011
Af
Lærke Marie Lund Pedersen

Efter en velfortjent sommerpause på frivilligfronten tager grupperne i Aarhus, Aalborg, Kolding og København nu hul på et spændende efterår.

Foråret blev godt afsluttet med en landsdækkende event, hvor falske skovhuggere indtog Kildeparken i Aalborg, Riis Skov i Aarhus og Kongens Have i København. Her bebudede afspærringsbånd og bannere firmaet Extrc’ planer om at fælde samtlige træer på grund af et nyligt oliefund. Hensigten med den falske skovfældning var at sætte fokus på Yasuní Initiativet, der går ud på at beskytte den ecuadorianske Yasuní Nationalpark fra olieudvinding.

Find skatten

Frivillige fra Find Skattengruppen i København udklædt som pirater var på spil i Nyhavn, hvor en kanalbåd blev kapret og kanalrundfartspassagererne blev hevet med på skattejagt.

Nogen havde (og har fortsat) stjålet udviklingslandenes penge, og den alternative kanalrundfart drog ud for at finde de skyldige. Det medførte en herlig tur, der aflagde besøg både hos en stor multinational virksomhed, Folketinget og Danida.

Gang i efteråret

De frivillige i Latinamerikagrupperne i Aarhus, Aalborg og København vil i løbet af efteråret arbejde videre med at skabe opmærksomhed omkring Yasuní

Initiativet. I skattegrupperne i Aarhus og København fortsætter arbejdet med at sætte kapitalflugt og skattely på den danske dagsorden og for en mere retfærdig global fordeling af ressourcer. Uddannelsesgruppen i Aarhus vil i efteråret gennemgå en opkvalificering, hvor målet er en række kvalificerede debatindlæg og læserbreve, der stiller skarpt på alle børns ret til en god uddannelse. I København arbejdes der på at oprette en uddannelsesgruppe, og nye frivillige er mere end velkomne i alle byer og grupper.

Kom til Frivilligtræf

Er du frivillig i IBIS, eller overvejer du at blive det? Så skal du med til frivilligtræf!

I weekenden 28.30. september inviteres alle nye og gamle frivillige på seminar i Aarhus. Vi skal høre mere om IBIS’ kampagner, blive inspireret af spændende oplægsholdere, lære om kampagnearbejde og projektstyring og lægge planer i de forskellige frivilliggrupper. Frivilligkoordinatorerne er i fuld gang med at planlægge programmet for en lærerig og sjov weekend, så sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Bliv frivillig i IBIS

IBIS i Aalborg

De frivillige i Aalborg laver jævnligt oplysningsarrangementer om IBIS’ arbejde i Latinamerika. For eksempel filmvisninger, foredrag og arrangementer for skoleelever. Vil du være med? Skriv til Mia Bønløkke på mia.boenloekke.thomsen@gmail.com

IBIS i Aarhus

De frivillige er her lige nu beskæftiget i tre grupper: skattegruppen, der via oplæg og events arbejder for at skabe kendskab til den illegale kapitalflugt, der koster udviklingslandene dyrt. Latinamerikagruppen, der søger at skabe opbakning til Yasuniprojektet i Ecuador og arrangerer månedlige filmaftener. Uddannelsesgruppen, der laver foredrag og events i forbindelse med IBIS’ uddannelseskampagne og den nye kampagne mod børnearbejde. Vil du være med? Skriv til Nanna Lynggaard på nls@ibis.dk

IBIS i København

I København har de frivillige udviklet konceptet “Latinofilm.” En gang om måneden arrangerer vi film og foredrag om Latinamerika med efterfølgende musik og lounge. Derudover findes de to kampagnegrupper “Find Skatten”, der kæmper mod kapitalflugt og Yasuní- initiativet, der arbejder for klimabistand og oprindelige folks rettigheder. Vil du være med? Skriv til Lærke Petersen på lmlp@ibis.dk