Tak!

17. feb 2011
Af
Annelie Abildgaard

Hele 3,3 millioner kroner fra danskerne til IBIS’ arbejde med unge i Liberia var det kontante resultat af Danmarks Indsamlingen den 29. januar.

Den fantastiske opbakning fra danskerne og det vigtige arbejde for det nye Afrika gav samlet set en ny rekord for Danmarksindsamlingen på 87 millioner kroner til fordeling mellem de 12 konkrete projekter for unge i Afrika.

”Det er fantastisk at se, hvordan Danmarksindsamlingen er blevet den folkesag, vi har drømt om lige fra begyndelsen. Tusind tak til alle de mange danskere og danske virksomheder, der gav penge og samlede ind, og til DR for deres store arbejde, opbakning og opfindsomhed,” siger kommunikationschef Annelie Abildgaard, der er IBIS’ ansvarlige for Danmarksindsamlingen.

Fra ingenting til selvstændig

De 3,3 millioner kroner er snart på vej til Liberia og de folk, som med de nye midler kan gå i gang med at give håndværksuddannelse for udsatte unge.

Konkret går pengene til de skoler og værksteder, hvor de unge får den nødvendige træning og til at uddanne og efteruddanne de lærere, der står for uddannelsen. Efter eksamen får de unge mænd og kvinder hjælp og støtte til at etablere sig som selvstændige. Målet er at ruste dem til at kunne få en forretning til at løbe rundt og skabe sig en indkomst og en fremtid.

Håndværk og demokrati

Liberia er stadig hårdt mærket af den lange borgerkrig, og det er afgørende, at de mange unge kan se en fornuftig fremtid for sig i et fredeligt Liberia. Pengene fra Danmarks Indsamlingen gør det muligt at nå endnu flere af de unge, som leder efter en håndsrækning til at løfte sig ud af analfabetisme og arbejdsløshed. En gruppe, som IBIS har gode erfaringer med at hjælpe videre netop via håndværksuddannelser.

”Håndværksuddannelsen gennemføres i tæt samarbejde med lokalsamfund og myndigheder i området, så der er god sammenhæng med lokale behov og prioriteringer, hvilket er vigtigt hvis indsatsen skal gøre en langvarig forskel for de unge. Ud over at blive dygtige håndværkere og skabe en virksomhed er målet nemlig at de unge bliver aktive i lokalsamfundet og bevidste samfundsborgere,” siger Connie Dupont, senior rådgiver i IBIS.

Hun tilføjer:”Det at vi kombinerer håndværksuddannelse, læse- og regnefærdigheder og undervisning i demokrati og borgerrettigheder, og samtidig fokuserer på at få de unge kvinder med, ved bl.a. at sørge for børnepasning for de unge mødre, gør de unge rigtig godt rustede til fremtiden.”

Fakta om Danmarksindsamlingen

  • Afholdt hvert år i januar siden 2007
  • Laves af DR i samarbejde med de 12 største danske u-landsorganisationer der arbejder i Afrika inden for rammerne af 2015 Målene.
  • Indsamlede i år 87 mio. kr i år til konkrete projekter for unge i Afrika