Svenske millioner til IBIS i Vestafrika

15. dec 2011
Af
Ane Lützhøft

En masse børn i Sierra Leone, Liberia og Ghana har netop fået en rigtig fin julegave. SIDA, Sveriges udgave af Danida, har nemlig doneret 18 millioner svenske kroner til IBIS’ uddannelsesprojeker i Vestafrika. Det er en stor cadeau til IBIS og betyder, at 18.000 flere børn og unge vil få en kvalitetsuddannelse.

Bevillingen er usædvanlig, fordi IBIS normalt ikke har adgang til penge i det svenske udviklingsmiljø. Men SIDA inviterede selv et antal internationale ngo’er til at søge om del i en pulje, der var sat af til at fremme børn og unges rettigheder inden for uddannelse og sundhed.

At IBIS løb med 18 millioner svenske kroner, tilskriver programchef i IBIS, Karen Andersen, at IBIS opfyldter millennium-målene inden for fattigdom, uddannelse og sundhed, med særlig vægt på pigers adgang til uddannelse.

”Det matcher perfekt, hvad vi laver i Vestafrika,” forklarer Karen Andersen.

De mange penge skal bruges til at styrke og udvide de allerede eksisterende uddannelsesprogrammer i Vestafrika, som har fokus på kvalitetsuddannelse, hvilket blandt andet betyder lærertræning. Nu kan endnu flere lærere blive godt uddannet, og 18.000 flere børn og unge kan få en kvalitetsuddannelse.

Nye distrikter og nye skoler vil blive inddraget i programmet, og der vil blive sat ekstra fokus på erhvervsuddannelser i Liberia, hvor der nu mest fokuseres på grundskolen. På den måde vil unges muligheder for at få færdigheder, der retter sig mod at få arbejde, blive øget.

”Med bevillingen fra SIDA og dens fokus på børn og unges rettigheder i især post-konflikt områder øger vi uddannelsesindsatsen markant i Liberia, Sierra Leone og Ghana,” siger Karen Andersen.