Specialskoleklasse cyklede 15.000 kr. ind til børn i Sydsudan

11. nov 2011
Af
Ane Lützhøft

Det lykkedes otte elever fra Ungdomsklassen på specialskolen Pilehaven i Assens at samle næsten 15.000 kr. ind til fordel for børn i Sydsudan i forbindelse med IBIS’ kampagne Motionér for Verdens børn. Klassen og dens tre lærere tog en tur til København for stolte at overrække pengene til IBIS.

Ungdomsklassen fra Pilehaveskolen i Assens overrækker en check på 15.000 kr. til IBIS - Foto: Stephan Gamillscheg

Kampagnen Motionér for Verdens Børn har til formål at samle penge ind IBIS’ uddannelsesprojekter ved at de motionerende elever bliver sponsoreret, når de skal ud at røre sig på skolernes årlige motionsdag 14. oktober.

I år går pengene til Sydsudan, og da Ungdomsklassen på Pilehaveskolen i Assens hørte om dét projekt, satte de alle sejl ind for at bidrage. Forældre, onkler, tanter samt en masse butikker i Assens by blev spurgt, om de ville sponsorere eleverne på motionsdagen, og stort set alle syntes, at det var en rigtig god idé at motionere for at hjælpe andre.

Eleverne fik derfor af hver enkelt sponsor et vist antal kroner pr. cyklet km, og det resulterede i, at klassen fra Assens 8. november personligt kunne overrække næsten 15.000 kr. til IBIS.

27 km pr elev

Godt forberedte med sponsorkontrakter i hus og emneuge om Sydsudan bag sig satte elever og lærere sig 14. oktober op på cyklerne. Og resultatet var over al forventning. De fleste klarede hele tre runder af ni km.

Nicklas på 15 år gennemførte fire, men han cykler også til og fra skole hver dag, så han er i træning, forklarer han, da klassen 8. november er i København for at overrække pengene til IBIS.

Alligevel var det hårdt, og eleverne siger enstemmigt, at de var helt smadrede dagen efter. Men de er også enige om, at det var sliddet værd, fordi det var en god oplevelse at kunne hjælpe andre. Rikke på 16 år havde regnet med at kunne klare en enkelt runde på ni km, men da hun først kom i gang, gennemførte hun alligevel tre runder af bar vilje, fordi hun havde børnene i Sydsudan i baghovedet.

En anden god ting ved hele oplevelsen var at lære om et fremmed land.

”Det bedste var, at man blev klogere og lærte noget af det, fordi vi havde emneuge om Sydsudan. Vi prøvede at spise den slags mad, de spiser, og vi så film derfra. Det var spændende - vi fik blandt andet en meget stærk suppe. Der var måske lidt for meget chili i”, fortæller Søren på 15 år.

Håber på at vinde

Udover et par enkelte småstyrt og nogle flade dæk, gik motionsdagen altså rigtig godt, og nu håber klassen, at de vinder præmien, som går til den skole, der indsamler flest penge pr. deltager. Det er nemlig en dag i selskab med den ghanesiske musiker Selassi, og det, synes de otte elever, lyder rigtig sjovt. De vil dele præmien med resten af skolen, hvis de vinder, for så bliver de populære, som de siger.

Men uanset om de vinder eller ej, er de otte elever meget stolte, og det er da også de store smil, der pryder deres ansigter, da de alle otte overrækker den store check på næsten 15.000 kr. til IBIS’ kommunikationschef, Annelie Abildgaard. Herefter går turen til Jensens Bøfhus og strøget, hvor der skal shoppes lidt – der er jo noget, der skal fejres.