Forside / Nyheder / Nu er vi Oxfam IBIS
Artikel

Nu er vi Oxfam IBIS

12.06.2016

Af Oxfam IBIS

Vores frivillige i Aarhus med det nye logo
Vores frivillige i Aarhus med det nye logo
Foto : Mads Christensen/Oxfam IBIS

Vi er gået ind i Oxfam – og har skiftet navn til Oxfam IBIS – fordi vi mener, at fattigdom er et globalt problem, som vi skal udrydde i et globalt fællesskab.

Om Oxfam

  • Oxfam er en global sammenslutning med 18 medlemmer i lande som Danmark, Holland, USA, Japan, Mexico, Storbritannien, Spanien og Indien.

  • Oxfam er til stede i mere end 90 lande rundt om i verden.

  • Oxfam Danmark er stadig en dansk medlemsorganisation med egen bestyrelse.

Vi er stadig en dansk medlemsorganisation, der tror på, at uddannelse skaber udvikling. Vi arbejder stadig for en retfærdig verden, hvor alle har lige adgang til uddannelse, indflydelse og ressourcer. Og vi tror stadig på, at stærke partnerskaber er vejen til bæredygtig udvikling. I Oxfam vil mulighederne for samarbejde blive endnu større.

Kampen for kvalitetsuddannelse står stadig øverst på vores liste. Vi vil også fortsat kæmpe for oprindelige folks rettigheder i især Latinamerika. Samtidig styrker vi igennem Oxfam vores arbejde med at forhindre absurd rige og store selskaber i at skjule enorme formuer i skattely. Kampen mod skattely er en kamp, der skal kæmpes globalt.

Hele verden er vores arbejdsområde

Oxfam IBIS er nu den danske afdeling af en global og indflydelsesrig bevægelse af mennesker, der ikke vil finde sig i fattigdom. Kampen mod fattigdom og ulighed har altid ligget i vores DNA. Forskellen er, at vi nu er en del af et globalt netværk af organisationer og partnere i over 67 lande, der sammen kan presse på for lokale og globale løsninger.

At være med i Oxfam betyder også, at hele verden nu er vores arbejdsområde. Vi er blevet en del af en handlekraftig bevægelse, der reagerer hurtigt, når katastrofen rammer. Det betyder, at Oxfam IBIS også vil være klar til at engagere danskerne i at hjælpe de ramte med at komme stærkere tilbage, så de kan klare sig selv – måske endda bedre end før.