LæseKaravanen skudt i gang i Silkeborg

16. mar 2011
Af
Anne Lund Petersen

De næste to måneder skal otte IBIS-frivillige besøge 50 skoler for at fortælle eleverne om dét at være barn i Bolivia. Virklund Skole i Silkeborg var første stop på turen.

”Har I nogensinde prøvet at tisse i et hul lige ved siden af en rigtig lama midt om natten?”

25-årige Iben Sander Christensen ser spørgende rundt på de 100 børn fra 2. og 3. klasse på Virklund Skole, der sidder foran hende. Børnene kigger måbende på det store billede af et hul i jorden midt på en mark, som projektoren skyder op på væggen. Alle børnene ryster på hovedet.

”Det har jeg,” siger hun så og fortæller historien om, hvordan hun måtte snige sig forbi en lama en mørk nat i Bolivias bjerge for at komme på toilettet.

”Det er lidt noget andet end at gå på toilettet herhjemme,” konkluderer hun.

Tøj og ting gør oplæg levende

Det er tirsdag formiddag. LæseKaravanen er på besøg på Virklund Skole i Silkeborg. De to IBIS-frivillige Iben Sander Christensen og Dorthe Johansen er kommet for at fortælle børnene om den tur til Bolivia, de netop er vendt hjem fra. Karavanen er udsendt af IBIS i forbindelse med kampagnen ”Hele verden i Skole,” der sætter fokus på alle børns ret til at komme i skole.

Med sig har Karavanen billeder, videoklip og en basar med tøj og ting fra Bolivia, der skal gøre oplægget mere levende for eleverne.

Mere ægte med personlige oplevelser

Torben Holm er klasselærer for 2.b, der sidder blandt tilskuerne og lytter opmærksomt på IBIS’ to udsendte, mens de lever sig ind livet som barn i en helt anden verden.

”Skoleoplægget er et rigtig godt supplement til IBIS-læsebogen LæseRaketten. De unge har været der selv, oplevet kulturen og mødt de bolivianske børn. Det kan eleverne forholde sig til. Det sætter sig på nethinden på en anden måde, når det er live-oplevelser, der bliver formidlet,” siger han.

De kommende to måneder skal LæseKaravanens otte frivillige rundt til 50 skoler i hele landet for at holde oplæg om deres tur til Bolivia.