Lærerens Dag indbragte 88.000 kroner

01. dec 2010
Af
Iben Sander Christensen

88.000 kroner. Så meget indbragte indsamlingen på Lærerens Dag den 5. oktober til IBIS’ skoleprojekt i Liberia. Samtidig satte hele verden fokus på læreres enorme arbejdsindsats.

Den 5. oktober 2010 fejrede børn og voksne i over hundrede lande den internationale begivenhed, Lærerens Dag. På denne dag hylder elever, lærere og skolebestyrelser lærernes store arbejdsindsats verden over. Herhjemme markerede flere skoler dagen ved at samle ind til IBIS’ støtteprojekt i Liberia.

Gennem salg af æblenåle og donationer fra lærerkredse nåede indsamlingen i alt op på næsten 88.000 kroner. Det kommer til at betyde kvalitetsundervisning og uddannelse for mange børn i Liberia.

Det går pengene til

I år går pengene til IBIS’ skoleprojekt i Liberia ved navn Accelerated Learning Programme (ALP). Projektet uddanner lærere til at undervise børn og unge, der enten ikke har gået i skole eller har fået deres skolegang forstyrret på grund af krigen.

Den lange borgerkrig i Liberia har holdt mange børn ude af skolen. Gennem ALP-projeket kan børn og unge mellem 10 og 18 år gennemføre en seksårig grundskoleuddannelse på kun tre år.

Borgerkrigen har også betydet stor mangel på lærere, og mange af de nuværende lærere har ringe eller ingen uddannelse. Gennem IBIS’ ALP-projekt får lærerne en ordentlig uddannelse, der blandt andet indeholder kurser i pædagogik og planlægning af undervisningsforløb.

Æblenåle – mere end ét godt formål

En kasse bøger koster 600 kroner, og et læsekursus for en lærer i Liberia koster 2100 kroner, så 88.000 kroner rækker langt i Liberia. Af det totale indsamlingsbeløb kommer over 60.000 kroner fra salg af de røde æblenåle. De er blevet købt i ugerne op til 5. oktober af lærerforeninger, skolebestyrelser, skoleledelser og privatpersoner.

Æblenålen betyder mere end bare en kontant støtte til skoleprojektet i Liberia. Den er et tegn på anerkendelse af den enkelte lærers store arbejdsindsats.

Lærerens Dag er herhjemme arrangeret af IBIS og Danmarks Lærerforening.

Læs mere om IBIS’ skoleprojekt i Liberia på www.laererdag.dk