IBIS får nyt hjem

10. feb 2012
Af
Ane Lüthøft

Efter at have boet så mange år på Nørrebrogade, at ingen længere er sikker på præcis hvor mange, pakker IBIS i slutningen af marts kontorstole, computere, mapper, bøger og ikke mindst medarbejdere ned for at flytte til Vesterbrogade, hvor nye lokaler og muligheder venter.

For omtrent et år siden fik IBIS sig lidt af en overraskelse. Vi fik nemlig opsagt vores lejemål på Nørrebrogade 68B i hjertet af Nørrebro i København, fordi ejeren havde andre planer med bygningen.

Det tvang os til, efter omkring 26 år på adressen, at indlede en søgen på det perfekte nye sted at flytte hen. Stedet er fundet, og flyttekasserne er så småt ved at blive samlet. I slutningen af marts går turen mod Vesterbrogade, hvor bylivet i kernen af hovedstaden skal danne rammen om IBIS’ fremtidige aktiviteter.

Billig husleje i centrum af København

Ydre Nørrebro så ellers længe ud til at blive IBIS’ nye adresse. Der var overvejelser om at flytte sammen med andre organisationer i nye lokaler på Mimersgade, men af flere årsager gik det i vasken, og øjnene blev vendt mod en anden mulighed; Vesterbrogade.

Her var vi blevet tilbudt ældre, men hyggelige og store lokaler til samme husleje som på Nørrebrogade, og vi vinkede derfor farvel til de muligheder, der lå i at dele adresse med andre organisationer, og sagde i stedet goddag til de mange andre muligheder, der kan åbne sig med en adresse i centrum af København.

”Det bliver dejligt at bo både billigt og centralt på samme tid. Jeg glæder mig meget til, at vi skal bo på Vesterbrogade og prøve noget nyt og se, hvad de nye rammer kan åbne af muligheder for IBIS’ arbejde,” siger Annelie Abildgaard, kommunikationschef i IBIS.

Hun håber, at de nye, centralt beliggende lokaler kan skabe en endnu større åbenhed omkring IBIS, og at alle, fra frivillige til samarbejdspartnere til nysgerrige, vil føle sig velkomne i det nye hus.

Housewarming og fødselsdag

Selv om lokalerne på Vesterbrogade har udsigt til Rådhuspladsen, har IBIS fået gode vilkår af Danica, der ejer lokalerne, fortæller Annelie Abildgaard. Hun vurderer, at det skyldes, at det pt. er svært at leje erhvervsmål ud, og at adressen derfor har stået tom længe.

Men nu flytter IBIS altså ind. Og det skal naturligvis fejres. Du er derfor inviteret til housewarming den 11. maj kl. 14.30, hvor alle er velkomne, når de nye lokaler vil blive vist frem, og hvor generalsekretær for IBIS, Vagn Berthelsen, samtidig vil blive fejret. Han fylder nemlig 60 år.

Fakta

IBIS’ hovedkontor har ligget på Nørrebrogade 68B i cirka 26 år. Før det var adressen Gothersgade i København og før det Skindergade, også i København, hvor vi boede sammen med DIS (Danmarks Internationale Studenterkomité).

26. marts flytter IBIS ind i nye lokaler på Vesterbrogade 2 B tæt på både Rådhuspladsen, busser, toge og snart metro.