Flot anerkendelse til IBIS

19. sep 2011
Af
Emilie Tranholm Larsen

Fokus på et globalt perspektiv i folkeskolen samt et materiale, der bakker lærerne op i at give den bedste undervisning, gav IBIS Stinusprisen på Danmarks Lærerforenings kongres.

Blikket var rettet ud mod verden, da Danmarks Lærerforening afholdt deres årlige kongres og i den forbindelse uddelte Stinusprisen.

”IBIS er et oplagt valg på grund af det globale perspektiv. IBIS’ LæseRaketten kombinerer det globale med et nationalt perspektiv, og det, synes vi, er helt genialt. Det er vigtigt, at eleverne lærer at betragte sig selv som borgere med et globalt medansvar. IBIS giver indhold til begrebet ’eleven som verdensborger,” lød begrundelsen fra formand for Danmarks Lærerforening (DLF), Anders Bondo Christensen, da han overrakte Stinusprisen til forkvinde i IBIS, Mette Müller.
”Vi er meget glade og stolte af at modtage prisen, og for at vi sammen kan sætte global oplysning på skoleskemaet,” sagde Mette Müller i sin takketale.

Kampagne på tiende år

Stinusprisen uddeles ikke til døgnfluer, men derimod til nogen, som har vist et vedholdende engagement i folkeskolen. Hele Verden i Skole-kampagnen har kørt herhjemme i ti år, og den er med Anders Bondo Christensens ord ’blevet et hit’ i den danske folkeskole.

Det er Helle Gudmandsen, kampagneleder for IBIS’ kampagne Hele Verden i Skole, der blandt andet udgiver LæseRaketten, også begejstret for.
”Det er fantastisk, at ti års arbejde i IBIS for at sikre global undervisning i folkeskolen er lykkedes,” siger hun.

Opbakning til lærerne

I en tid hvor folkeskolelærerne bliver mødt med flere og flere krav, er IBIS’ arbejde et udtryk for en stor tillid til lærerne.
”LæseRaketten har fokus på spændende undervisning og er et udtryk for opbakning til lærerne frem for krav og begrænsninger. Det er et konkret eksempel på, at man tilbyder lærerne de bedste forudsætninger for at give en god undervisning,” forklarer Anders Bondo Christensen.

Respekten er gensidig.

”Prisen er en blåstempling af vores materiale fra fagfolk og en anerkendelse af det arbejde, vi laver,” siger Helle Gudmandsen.

”Det er overordentligt vigtigt for IBIS at få den anerkendelse, fordi vi er en organisation med et budskab. Med prisen kan vi sprede vores budskab om ’Uddannelse for Alle’ i hele landet, og samtidig bidrager vi til, at interkulturelle kompetencer kommer på dagsordenen i den danske folkeskole,” tilføjer hun. 

Initiativ til Lærerens Dag

Det har også haft betydning for valget af IBIS, at organisationen er en værdifuld samarbejdspartner for DLF, og at den har taget initiativ til at fejre Lærerens Dag herhjemme sammen med Danmarks Lærerforening.
”Det er udelukkende IBIS’ fortjeneste, at den begivenhed er kommet på dagsordenen. Dagen er med til at sætte folkeskolen i et positivt lys og understreger betydningen af den enkelte lærer,” siger Anders Bondo Christensen.

Med prisen følger 25.000 kroner.