Et fristende frivilligt forår

18. Maj 2012
Af
Lærke Marie Lund Petersen

Foråret står i frivillighedens tegn i IBIS. Flere kampagner tager form, og de næste måneder vil byde på et væld af aktiviteter og muligheder både for dig, som er frivillig eller gerne vil være det.

I slutningen af marts 2012 flyttede IBIS til Vesterbrogade 2B og har nu til huse over Burger King og en engelsk pub. Kontorerne lugter af pommes frites, men vi nyder til gengæld udsigten og muligheden for at sende gode CSR-vibrationer i retning af Industriens Hus.

Vi indviede de nye lokaler, da Latinogruppen i april viste dokumentaren ”Impunity” om konflikten i Colombia. Trods de lettere interimistiske omgivelser med flyttekasser på gulvet og tæpper klistret op i vinduerne som gardiner gjorde kombinationen af kulørte lamper, guirlander, søde frivillige og dejlig mange gæster aftenen yderst vellykket.

11. maj åbnede IBIS dørene til reception for generalsekretær Vagn Bertelsens runding af de 60 år og officiel indvielse af lokalerne på Vesterbrogade. I den forbindelse afholdt vi frivilligdage, som bød på oplæg, workshopper og mad og muligheden for at møde hinanden på tværs af grupper og byer.

Vi håber, at de, der deltog, fik nogle inspirerende og hyggelige dage med masser af input, og at vi fik vist dig som frivillig, hvor vigtig du er for IBIS.

Det sker den næste tid

Nu går det løs med en lang række aktiviteter i både Aarhus og København. IBIS’ nye Latinamerikakampagne Yasuní er blevet skudt i gang, og vi planlægger forskellige oplæg og en event, der skal stå klar til klimatopmødet Rio +20 i Brasilien.

Yasuníkampagnen arbejder med oprindelige folks rettigheder, alternative klimaløsninger og bevarelse af et af verdens mest biodiverse områder. Kampagnen kommer til for alvor at tage fart efter sommerferien, og hvis disse emner får det til at trække i dig, så kom og vær med.

Find Skatten står ligeledes på programmet. Målet er, at skattejagten endnu en gang skal præge og forme den folkelige og politiske debat i Danmark. Kampen mod kapitalflugt, skattely og krav om gennemsigtighed er nøgleord, og vi vil i løbet af maj og juni holde møder med faglige oplæg og planlægge kampagnen.

Tak

Alt i alt vil vi fra frivilligteamets side gerne sige tak for mange gode oplevelser allerede og opfordre dig til at springe ind i det fristende frivillige forår. Vi glæder os meget til at se dig.

Læs mere om alle arrangementer og aktiviteter på ibis.dk under arrangementskalenderen. Og har du fået lyst til at se nærmere på frivilligarbejdet i IBIS, så kontakt en af koordinatorerne på lmlp@ibis.dk eller mg@ibis.dk.