En lille indsamlingsdag

18. Maj 2011
Af
Laurits Holdt

IBIS’ indsamlere blev modtaget positivt og indsamlede i gennemsnit mellem 600 og 1.000 kroner, da de var på gaden søndag den 15. maj for at samle ind til IBIS’ arbejde med at skabe kvalitetsuddannelse for børn i Bolivia.

Indsamlingen foregik som et samarbejde mellem IBIS og Det Danske Spejderkorps, med en idé om at forene skoleklasser og lokale spejdergrupper om indsamlingsdagen. Skoleklasserne gik ud med indsamlingsbøsserne, og spejdergrupperne modtog og optalte det indsamlede.

”Jeg har været med til at samle ind, fordi jeg godt vil hjælpe børnene i Bolivia, så de kan komme i skole og forstå, hvad læreren siger,” fortalte Pernille Jensen fra 5A på Bredstrup-Pjedsted Fællesskole ved Fredericia. Hendes klassekammerat Emil Erbs kaldte dagen for sjov og våd.

”Trods de kolde fingre, har det været en god oplevelse,” sagde Emils mor, Rikke Erbs og fortsatte: ”Det har været sjovt at se drengene ringe på fremmede menneskers døre, og præsentere sig selv og sagen, de samler ind til. Jeg vil gerne give mit barn mulighed for at hjælpe andre børn til en ordentlig skolegang, og jeg synes, det er vigtigt, at han lærer, at han kan gøre en forskel.”

Det er første gang, at IBIS forsøger sig med en indsamling efter den model, og vi har fået god respons fra skolerne og spejdergrupperne. Men vi har ikke været gode nok til at bringe spejderne og skoleklasserne sammen lokalt. Den kommende evaluering skal vise, hvordan konceptet kan forbedres, så der kommer flere indsamlere på gaden næste år.

Indsamlingen indbragte godt 20.000 kroner, hvilket er mindre, end ønsket og forventet. Resultatet skyldes, at der simpelthen var alt for få indsamlingssteder og dermed for få raslebøsser på gaderne.

”Det er stadig et pilotprojekt, og vi skal lære meget mere om, hvordan vi skaber forbindelse mellem spejdere og skoler i flere byer næste år. Nu skal vi have evalueret vores arbejde med indsamlingen, og så planlægger vi sammen med Det Danske Spejderkorps, hvordan vi griber det an næste år,” siger Annelie Abildgaard, der er leder af IBIS’ kommunikationsafdeling.

Pengene fra indsamlingen går til IBIS’ projekt ”En skole alle forstår”, hvis formål er at få de bolivianske børn i en god skole.

”En god skole i Bolivia er en skole, hvor lærerne underviser på et sprog, som børnene forstår. Det kan virke som en selvfølgelighed i et land som Danmark, men i Bolivia tales der hele 37 sprog. Alligevel har lærerne på de bolivianske skoler indtil for ganske nylig kun undervist på ét sprog, nemlig spansk,” siger Helle Gudmandsen, der er kampagneleder for Hele Verden i Skole.