Efter festen...

11. sep 2015
Af
Malene Aadal Bo

Verdens Bedste Morgenfest blev i år efterfulgt af en intim efterfest, som særligt var lavet som en tak til de mange frivillige, der knoklede siden den tidlige morgenstund. Tusind tak for hjælpen.

Klokken var ikke mere end 5, da de første frivillige indfandt sig på Rådhuspladsen i København og begyndte at gøre klar til Verdens Bedste Morgenfest – den årlige fejring af, at mennesker over hele verden faktisk bliver mindre fattige, bedre uddannede og lever længere.

Med søvn i øjnene begyndte de at sætte den scene op, hvorfra de cool DJ’s fra musikkollektivet Footwork få timer senere sparkede festen i gang.

Vimpler, plakater og kaffevogne fra Kalles Kaffe blev kørt i stilling, og i minutterne op til klokken syv var efterhånden tæt på 40 frivillige i fuld gang med at pakke gode nyheder i små poser.

Nu er klokken blevet 10, og den udmattede flok frivillige har samlet sig til efterfest og morgenmad på Café Retro i Knabrostræde - en hyggelig lille non-profit cafe, som denne morgen giver gratis franskbrød med syltetøj og 40 procents rabat på juice og kaffe.

Danserne fra sambaorkestret A Banda sidder i et hjørne. Gutterne fra Footwork hænger ud ved bordet ved siden af. Og spredt over resten af cafeen er større og mindre grupper frivillige, som benytter lejligheden til at evaluere dagens morgenfest og lære hinanden bedre at kende.

Signe Tolstrup Mathiasen er en af dem, der har været med siden det tidlige morgengry. Hun er ny frivillig i IBIS og benytter lejligheden til at få snakket med en masse af de frivillige og faste IBIS-folk.
”Det er en super god start. Det er et fantastisk arrangement at være med til,” siger hun.

Sarah Crumlin Spanggaard og Signe Tolstrup Mathiasen til efterfest på Café Retro. Foto: Viggo DegnbolHendes ord drukner i tonerne fra stueetagen, hvor bandet ”Af samme skygge” har indtaget den lille scene. Også de er her ganske frivilligt og giver de næste timer deres bidrag til, at de frivillige og nogle af morgenens festdeltagere kan fortsætte festen lidt endnu.

En time senere sidder det lokale postbud endnu i en blød stol og hører musik.

”Det var lige præcis det, der var meningen,” siger en tilfreds Michael Gaardsøe. Han er frivilligkoordinator hos IBIS og har arrangeret morgenens to fester – den store på Rådhuspladsen og efterfesten på Cafe Retro.

”De frivillige skulle gerne både tilbydes at være med til at arrangere og afvikle en stor, fælles begivenhed men også belønnes med et arrangement, som er lavet særligt til dem.”

Morgenfesten på Cafe Retro er startskuddet på et nyt samarbejde mellem IBIS og cafeen, som fremover vil lægge lokaler og netværk til frivilligmøder, foredrag, musikaftener og en række andre events.
Også i Aarhus var IBIS’ frivillige i øvrigt på gaden i dag for at dele de gode nyheder om verdens fremskridt. Tusind tak til alle dem, der gav en hånd i dag.