Forside / Nyheder / Din underskrift virker i Peru
Artikel

Din underskrift virker i Peru

06.04.2016

Af Misha Wolsgaard-Iversen

To store olieudslip har sat Peru i undtagelsestilstand siden februar
To store olieudslip har sat Peru i undtagelsestilstand siden februar
Foto : Claus Kjærby

Peru har været i undtagelsestilstand på grund af to store olieudslip siden februar. Nu tvinger din underskrift landets præsidentkandidater til at forholde sig til olieforureningen.

Tusindvis af kilometer floder er blevet forurenet. Drikkevand, fiskeri og landbrug er ødelagt, og ingen kender de langsigtede konsekvenser af den massive forurening, der ramte Peru i februar. Myndighederne i landet er i gang med oprensningen i nogle, men langt fra alle områder, og der rapporteres om børn, der hjælper til med oprydningen kun iført t-shirts og gummistøvler.

Oxfam og IBIS har lavet en underskriftindsamling for at råbe politikerne op og stoppe virksomhedernes forurening. Indsamlingen har nu rundet 7.500 underskrifter, og kampagnen fortsætter. Med underskrifterne kan IBIS og Oxfam sende et klart budskab til det kommende præsidentvalgs kandidater: Vi ønsker ikke økonomisk vækst på bekostning af miljøet og vores helbred.

Rigtig mange danskere har underskrevet opfordringen til de peruvianske præsidentkandidater, og det er der blevet lagt mærke til. Du kan stadig nå at være med - brug din underskrift til at støtte de indianske folks kamp for at blive hørt og respekteret.

Skriv under i dag