Aviskonkurrence: To jyske skoler løb med sejren

09. dec 2010
Af
Iben Sander Christensen

De to vinderklasser i IBIS og Ekstra Bladets aviskonkurrence er fundet - 8.a fra Ryomgaard Realskole på Djursland og 7. klasse på Tømmerby Lild Skole i Nordvestjylland. De to klasser tog førstepladsen som henholdsvis bedste 4-siders avis og bedste 8-siders avis foran små 300 andre fantastiske skoleaviser.

Vinderavisen fra Ryomgaard Realskole gøres klar til uddeling i skolens klasser. Foto: Iben Sander Christensen
Vinderavisen fra Ryomgaard Realskole gøres klar til uddeling i skolens klasser - Foto: Iben Sander Christensen.

Fra Lolland til Lemvig har 6.-10. klasser kæmpet om at producere den bedste skoleavis under temaet ”En verden i Fattigdom”. Små 300 lokale ulandsaviser har set dagens lys i forbindelse med IBIS og Ekstra Bladets store aviskonkurrence. Nu er vinderne fundet.

To jyske skoler løber med 1. pladsen for henholdsvis bedste 4-siders og bedste 8-siders skoleavis. En uges benhårdt journalistisk arbejde kan dermed indløses til et styks ’københavner-tur’ med rundvisning på Ekstra Bladet og fint besøg af blandt andet undervisningsminister Tina Nedergaard.

Inspirerende, informative og provokerende aviser

”Veldrejede rubrikker, velskrevne artikler og mod til at provokere læseren” således lyder dommerpanelets begrundelse for, at netop disse to aviser løb af med førstepladsen. Blandt dommerne var Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, layoutchef på Ekstra Bladet Hanne Hjemle, projektleder for Ekstra bladet Skole Louise Ablidgaard Grøn og kampagnemedarbejder fra IBIS Heidi Brehm Christensen.

Vinderaviserne skilte sig især ud fra de andre aviser ved at have forside med stærke rubrikker, der pirrer læserens nysgerrighed. Derudover indeholder begge aviser undersøgelser, der er foretaget af eleverne selv og velskrevne artikler med originale vinkler på de globale fattigdomsproblemer og 2015-målene.

En vinderdag i pressens tegn

De to klasser får mulighed for at udveksle journalistiske erfaringer den 10. januar, hvor Ekstra Bladet og IBIS har arrangeret en dag på Ekstra Bladet for vinderne. For flere elevers vedkomne bliver denne tur deres første til København, og første gang de skal med fly. Tømmerby Lilds 7. klasse har besluttet sig for at forlænge turen med en ekstra dag i hovedstaden.

Undervisningsminister Tina Nedergaard, chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen og IBIS' generalsekretær Vagn Berthelsen vil på dagen være med til at fejre de heldige elever.

Aviskonkurrencen er organiseret af IBIS og Ekstra Bladet og blevet til med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling.