Forside / Nyheder / 100 millioner til civilsamfundet i Burkina Faso
Artikel

100 millioner til civilsamfundet i Burkina Faso

22.06.2016

Af Rikke Hovn Poulsen

I 2015 oplevede det Vestafrikanske land Burkina Faso et militærkup, men civilsamfundet fik lynhurtigt mobiliseret folket til modstand, hvilket til sidst fik militæret til at give op
I 2015 oplevede det Vestafrikanske land Burkina Faso et militærkup, men civilsamfundet fik lynhurtigt mobiliseret folket til modstand, hvilket til sidst fik militæret til at give op
Foto : William Vest-Lillesøe

Oxfam kommer til at styre den danske ambassades engagement i Burkina Fasos civilsamfund. Vi i Danmark har søgt om pengene, mens landekontoret skal stå for implementeringen. Et spændende samarbejde med mange perspektiver for fremtidens Oxfam

En win-win situation.

Sådan betegner både Oxfam Danmark og Oxfams landekontor i Burkina Faso den kæmpekontrakt på 100 millioner kroner, vi netop har indgået med Danida. Det er os, der har lavet ansøgningen, og vi skal stå for dialogen med Danida, mens landekontoret fører planerne ud i livet i Burkina Faso på vores vegne.

”Vi ville aldrig have fået denne bevilling uden Oxfam. De er store i Burkina Faso, hvor vi selv er ret nye. De har en masse ressourcer, som vi har trukket på, og til gengæld kan vi støtte deres arbejde med en stor pose penge. Det er et skoleeksempel på, hvor godt det er, når Oxfam-samarbejdet fungerer, og to plus to bliver fem” siger Pia Dyrhagen, institutionel fundraiser i Oxfam Danmark.

Vigtig indflydelse

Selvom det ikke bliver os, der kommer til at stå for det praktiske, giver bevillingen alligevel Oxfam Danmark mulighed for at sætte et stort aftryk på civilsamfundet i Burkina Faso:

”Det er klart, at vi får meget at skulle have sagt, når vi kommer med så mange penge. Jeg forestiller mig for eksempel, at vi vil arbejde for, at nogle af midlerne bliver brugt på uddannelse – det kunne være i forbindelse med anti-radikalisering eller ligestilling,” forklarer Pia Dyrhagen.

De 100 millioner er en kæmpebevilling for Oxfam Danmark. Pengene skal gå til at styrke Burkina Fasos civilsamfund på fem områder:

  • Støtte til syv lokale samarbejdspartnere

  • Ligestilling

  • Vand, sanitet og hygiejne

  • Anti-radikalisering

  • Demokrati og menneskerettigheder

Bevillingen løber over de næste fire et halvt år, til udgangen af 2020.

Læs mere: Sådan påvirker klimaforandringerne Burkina Faso