3 resultater, vores medlemmer er med til at skabe

28. Maj 2020
Af
Rikke Hovn Poulsen

Kampen mod skattely, corona-bekæmpelsen - og arbejdet med at få alle verdens børn i skole. Her er tre områder, hvor du som medlem gør en afgørende forskel

Kampen mod skattely: Det er os, der siger fra, når Lagkagehuset med den ene hånd tager imod danske skattekroner i coronahjælp, og med den anden sender overskuddet i skattely. For ti år siden grinede eliten ad os, da vi som de første i Danmark begyndte at tale om skattely. Men heldigvis kunne mange almindelige danskere sagtens se problemet. 

Vi er nået langt: Hver fjerde dansker bor nu i en skattelyfri kommune. Politikerne indfører jævnligt nye tiltag, der skridt for skridt går i den rigtige retning – og vi holder dem op på deres pæne ord, fra Christiansborg til Bruxelles. Men vores stemme ville slet ikke have samme effekt, hvis ikke vi havde tusindvis af medlemmer, der var med til at tage det lange, seje træk. 

Corona-bekæmpelse: I det øjeblik, pandemien satte ind, stod vi klar med rent vand og sæbe i verdens flygtningelejre og slumkvarterer, hvor folk er mest udsatte. Det kunne vi kun gøre, fordi vores medlemmer giver os økonomiske muskler, der gør os i stand til at handle hurtigt. Vi har også sat ind med forebyggelse og oplysning. Og vi giver mad og kontanter til mennesker, der ellers ville sulte på grund af strenge karantæneregler. 

Men pandemien er mere end en sundhedskrise: En halv milliard mennesker risikerer at ryge ud i dyb fattigdom på grund af den økonomiske krise, der følger med. Vi kæmper for, at verdens ledere husker dem i denne tid. For eksempel har vi skubbet på for, at Verdensbanken resten af året lader de fattigste lande bruge penge på at bekæmpe corona, frem for at de skal betale af på gamle lån.

Uddannelse: Vi tror på, at en god uddannelse er det bedste redskab, et menneske kan få, til selv at skabe sig et bedre liv. Sidste år hjalp vi sammen med vores danske medlemmer næsten 50.000 børn og voksne i fattige lande i gang med en uddannelse. Og vi rådgav regeringer og magthavere verden over på området.

Det er frivilligt, hvor meget du vil støtte med, men et typisk medlem giver omkring 100 kroner om måneden. For de penge kan vi sørge for, at to børn i Sydsudan går i en god skole. Vi kan bruge dem i indflydelsesarbejdet, hvor vi (med stort held) har kæmpet for, at Sydsudans regering skal bruge flere penge på uddannelse. Eller her i Danmark, hvor vi konstant skubber til politikerne for at få dem til at prioritere uddannelse af verdens fattigste børn.

Vores medlemmer er samtidig altafgørende for, at vi kan lande de helt store donationer. Når vi søger penge hos donorer og fonde som DANIDA og EU, har de næsten altid et krav om, at vi som organisation selv kommer med en pose penge, som vi har samlet ind, og lægger oven i deres. På den måde bliver din støtte hos os næsten 70-doblet af de store donorer.

Tryk her, og bliv medlem med det samme