Sammen har vi samlet ind til to fly!  
 


2. fly: Status: 100 % - Opdateret tirsdag 23. maj

Mål: 27.000 kr.


1. fly: Status: 100 % - Opdateret tirsdag 16. maj

Mål: 27.000 kr.


Tre ud af fire børn i Sydsudan går ikke i skole. Sammen har vi fået fly på vingerne. Indsamlingen til de to fly er nu i mål - det betyder skolematerialer til 7.687 flygtningebørn samt tryghed og en god uddannelse. 

Skolegang gør en stor forskel for børn på flugt, fordi det giver dem tro på fremtiden.

Det er en stor udfordring lige nu at få bøger, hæfter, blyanter og sæbe frem til børnene. Det gælder også byggematerialer til nye skoler. Konflikten i landet er blusset op igen, og kampene foregår lige nu nær de ruter, vores lastbiler med materialer skulle være kørt.

Fly er derfor den eneste måde, at få det vigtige skoleudstyr frem på. Uden fly, kan vi ikke sikre trygge og gode skoler til flygtningebørnene.

Flyene kan ikke vente, da regntiden snart sætter ind. Mudrede og glatte landingsbaner kan gøre det umuligt for flyene at komme frem. Så støt gerne i dag, hvis du kan.

Skolematerialerne letter fra hovedstaden Juba i syd og flyver til de berørte områder, hvor mange flygtningebørn brændende ønsker sig at gå i skole.

I donerede over 10.000 kr. mere end de 2 x 27.000 kr. til flyene. Disse donationer går til flygtningebørnenes uddannelse i Sydsudan, fx læreruddannelse og flere skolematerialer.

Derfor er skolematerialer vigtige lige nu

I Sydsudan har den blodige konflikt sendt to millioner børn på flugt. En million børn er flygtet til nabolandene, og en million er samtidig på flugt inde i landet. Det er forfærdeligt for børnene. De lever med frygten for at blive voldtaget, tvunget til prostitution eller bortført og ende som børnesoldater. Mange bliver traumatiseret, og at alt for mange mister troen på fremtiden, fordi de ikke kommer i skole.

Vi kan give børnene en tryg skoledag med kammerater og lærere, der ser efter dem. En skoledag, hvor de lærer om hygiejne og ernæring, så de ikke bliver syge og drikker forurenet vand, der giver dem kolera.

Uddannelse er desuden en gave for livet. Når børnene kan læse og regne, kan de bedre deltage i demokratiet og forsørge sig selv. Med din støtte kan børnene undgå, at krig og sult bliver en del af deres voksenliv. Sammen bryder vi den dårlige spiral.

Når børnene bliver voksne, kommer de i gennemsnit til at tjene ti procent mere per år, for hvert ekstra år de har gået i skole. Og hvis en mor selv har gået i skole, er der dobbelt så stor sandsynlighed for, at hun sender sit eget barn i skole. Flygtningebørnene skal ikke vente på, at freden kommer – de skal have en uddannelse i dag.

Sydsudans flygtningebørn har brug for at komme i skole med det samme, så de ikke ender som en tabt generation uden uddannelse og fremtidsudsigter. Foto: William Vest-Lillesøe


 

 

Kommentarer

Fast actions block