Oxfam IBIS og Latinamerika

Misha Wolsgaard-Iversen

E: mwi@oxfamibis.dk

Perus nye præsident virker desværre fuldstændig ligeglad med oprindelige folks rettigheder. Olieproduktionen har forurenet indianske territorier i årtier, tusindvis af kilometer floder er forurenede, og store skovområder er totalt destruerede. Drikkevand, fiskeri og landbrug er ødelagt, og de indianske folk lider af alvorlige sundhedsproblemer på grund af olieforureningen.

Jeg besøgte selv nogle af de hårdest ramte områder sidste år i det såkaldte Blok 192 – en af landets største oliekoncessioner. Et øjeblik blev jeg grebet af total afmægtighed. Store områder var forvandlet til oliesøer, og der var ikke skyggen af en skrattende papegøje eller en edderkop, som resten af Amazonas ellers er fyldt med. Mænd i blå overalls, gule handsker og små trillebører kæmpede en umulig kamp for at rydde op – der var ingen tegn på en storstilet indsats for at rette op på den menneskeskabte naturkatastrofe.

Nu er regeringen i fuld gang med at forhandle en ny kontrakt på plads med et oliefirma i Blok 192 – UDEN at konsultere de indianske folk først, og UDEN at sikre den lovede oprensning fra tidligere udslip

De indianske ledere forsøger at råbe regeringen op på vegne af deres folk, men de bliver ignoreret i stor stil. I begyndelsen af august skrev en masse Oxfam-supportere fra alle hjørner af verden til Perus præsident på Twitter for at vise ham, at verden holder øje. Og for at vise de indianske folk, at vi støtter dem i kampen for deres rettigheder.

Oxfam kæmper side om side med de indianske folk i Peru, både ude i felten og på de bonede gulve. Vær med til at kæmpe for de oprindelige folks rettigheder i Peru og resten Latinamerika. Meld dig ind i Oxfam IBIS i dag, og bliv en del af bevægelsen for menneskerettigheder og oprindelige folks rettigheder i Latinamerika

 

 

Artikler om Latinamerika