Oxfam IBIS og Latinamerika

Misha Wolsgaard-Iversen

E: mwi@oxfamibis.dk

I Ecuador åbnede regeringen fornyligt for udvindingen af olie i Yasuní Nationalparken, som er et af Amazonas’ frodigste områder og hjem for adskillige udsatte oprindelige folk. I Honduras bliver indianske ledere jævnligt forfulgt og myrdet. Internationale konventioner har allerede slået fast, at verdens oprindelige befolkninger har en særlig ret til at blive taget med på råd, når myndigheder og virksomheder vil lave store projekter i deres område. Men de færreste regeringer respekterer reglerne!

Op mod 2,5 milliarder mennesker – herunder 370 millioner oprindelige folk – er direkte afhængige af den natur, de lever i. Disse folk beskytter naturressourcerne på mere end halvdelen af planetens overflade, men har kun formelt ejerskab til de 10 procent.

Vi er nødt til at styrke oprindelige folks stemme i Latinamerika. Vi skal sikre, at de altid bliver taget med på råd, inden der bliver bygget dæmninger og miner i deres baghave. Derfor samlede Oxfam IBIS i midten af august repræsentanter for indianske folk, virksomheder og regeringer fra 12 forskellige latinamerikanske lande. Vi kræver, at de områder, som oprindelige folk og lokalsamfund har rettigheder over, fordobles inden 2020. At sikre retten til jord er helt centralt i kampen mod uretfærdighed og ulighed!

 

Artikler om Latinamerika

 • 23. nov 2016 Artikler

  Colombias vej til fred er lang og lunefuld

  De sidste par måneder har fredsprocessen i Colombia gennemgået en karusseltur. En højtprofileret underskrivelsesceremoni, et knebent nej til fredsaftalen ved en folkeafstemning, en kontroversiel Nobelpris og så en ny og revideret fredsaftale.

 • 09. nov 2016 Artikler

  20.000 danske elever arbejdede for unge i Guatemala

  Onsdag 2. november blev den årlige Operation Dagsværk-dag afviklet, og i denne omgang går de indsamlede midler til Oxfam IBIS’ projekt i Guatemala

 • 26. okt 2016 Artikler

  Endelig fik Rosalina retfærdighed

  15 mayakvinder blev holdt fanget, tortureret og voldtaget igennem fire år under Guatemalas borgerkrig. Nu er to højtstående generaler endelig blevet dømt for forbrydelserne

Analyser om Latinamerika