Oxfam IBIS og Latinamerika

Misha Wolsgaard-Iversen

E: mwi@oxfamibis.dk

Over de sidste 5 år har den danske regering skåret vores bidrag fra 688 millioner kroner årligt til 120 millioner i år. Med regeringens varslede besparelser på den samlede bistand på 2,4 milliarder ryger Latinamerika helt af den danske finanslov. Men selvom beløbet er lavt, har det ikke kun symbolværdi.

For maya-kvinderne i Guatemala, der under militærdiktaturet så deres mænd blive myrdet og selv blev bortført og udsat for seksuelle overgreb og tvangsarbejde, er hjælpen til at få deres sag for en domstol meget konkret.

For landsbylederen i San Rafael las Flores, der kæmper mod den lokale mines forurening og mistede sin datter i kampen, er den juridiske bistand meget konkret.

For achuar-folket ved Rio Corrientes i Peru er det meget konkret, når de får støtte til at kæmpe for deres rettigheder overfor de store olieselskaber.

For guarani-børnene i Bolivias lavland er det meget konkret, når de nu kan gå i skole og blive undervist på deres eget sprog.

Latinamerika er verdens mest ulige kontinent, og der er mere end nogensinde brug for hjælp til at styrke civilsamfundet og insistere på, at der skabes fredelige og stabile demokratier. Derfor hjælp os med at protestere mod regeringens meningsløse nedskæringsplaner.

 

 

 

Artikler om Latinamerika

28. jun 2016 Artikler

Nicaragua mangler vand

Kombinationen af klimaforandringerne og vejrfænomenet El Niño gør hverdagen hård i Nicaragua

Foto: Millad Ghobishi
27. jun 2016 Artikler

En frivilligs beretning: "Mayaerne findes sgu stadig!"

Livet som Mayaindianer er både smukt og respektfuldt, men også fyldt med sociale samt politiske udfordringer. En af vores seje frivillige har været ude at rejse. Læs hans beretning her.

Foto: Operation Dagsværk
27. jun 2016 Artikler

Spændende undervisningsmateriale klar fra Operation Dagsværk

Operation Dagsværk har offentliggjort nyt undervisningsmateriale, der giver et unikt indblik i de problemer, ungdommen i Guatemala står overfor. Det er indsamlet af frivillige, der har mødt de unge i øjenhøjde. Interessant for studerende - og alle andre med interesse i Latinamerika!

Analyser om Latinamerika

Analyser

Analyse: Et politisk forår i Guatemala?

Guatemala har de seneste måneder oplevet historiske og fredelige sociale protester. Er der tale om et politisk forår?

Analyser

Dårlig ernæring er en bombe under samfundet

Bolivianerne har skiftet traditionelle fødevarer ud med pasta, fastfood og cola, og overvægt og fejlernæring er i dag et stort problem.

Analyser

Bolivias skat på råstoffer – et forbillede

Bolivia er rig på naturgas, men gassen bidrager ikke i tilstrækkelig grad til landets økonomi og mulighed for at finansiere udvikling.