Oxfam IBIS og Latinamerika

Misha Wolsgaard-Iversen

E: mwi@oxfamibis.dk

Over de sidste 5 år har den danske regering skåret vores bidrag fra 688 millioner kroner årligt til 120 millioner i år. Med regeringens varslede besparelser på den samlede bistand på 2,4 milliarder ryger Latinamerika helt af den danske finanslov. Men selvom beløbet er lavt, har det ikke kun symbolværdi.

For maya-kvinderne i Guatemala, der under militærdiktaturet så deres mænd blive myrdet og selv blev bortført og udsat for seksuelle overgreb og tvangsarbejde, er hjælpen til at få deres sag for en domstol meget konkret.

For landsbylederen i San Rafael las Flores, der kæmper mod den lokale mines forurening og mistede sin datter i kampen, er den juridiske bistand meget konkret.

For achuar-folket ved Rio Corrientes i Peru er det meget konkret, når de får støtte til at kæmpe for deres rettigheder overfor de store olieselskaber.

For guarani-børnene i Bolivias lavland er det meget konkret, når de nu kan gå i skole og blive undervist på deres eget sprog.

Latinamerika er verdens mest ulige kontinent, og der er mere end nogensinde brug for hjælp til at styrke civilsamfundet og insistere på, at der skabes fredelige og stabile demokratier. Derfor hjælp os med at protestere mod regeringens meningsløse nedskæringsplaner.

 

 

 

Artikler om Latinamerika

Foto: William Vest-Lillesøe
19. jul 2016 Artikler

Overgreb i skolen er hverdag i Guatemala: "Min lærer gjorde mig gravid som 14-årig"

I Guatemala er overgreb mod kvinder hverdag og skolen er ikke altid et fristed. Marisel tænker tilbage på skolen som et led i en spiral af vold og svigt...

Foto: William Vest-Lillesøe
18. jul 2016 Artikler

Skraldet er skiftet ud med skolebøger

Indtil for nylig levede børnene Fatima og Antonio af at samle skrald i lossepladsens affaldsdynger. Læs hvordan deres liv har ændret sig.

28. jun 2016 Artikler

Nicaragua mangler vand

Kombinationen af klimaforandringerne og vejrfænomenet El Niño gør hverdagen hård i Nicaragua

Analyser om Latinamerika

Analyser

Analyse: Et politisk forår i Guatemala?

Guatemala har de seneste måneder oplevet historiske og fredelige sociale protester. Er der tale om et politisk forår?

Analyser

Dårlig ernæring er en bombe under samfundet

Bolivianerne har skiftet traditionelle fødevarer ud med pasta, fastfood og cola, og overvægt og fejlernæring er i dag et stort problem.

Analyser

Bolivias skat på råstoffer – et forbillede

Bolivia er rig på naturgas, men gassen bidrager ikke i tilstrækkelig grad til landets økonomi og mulighed for at finansiere udvikling.