Oxfam IBIS og Latinamerika

Misha Wolsgaard-Iversen

E: mwi@oxfamibis.dk

Du har måske allerede hørt om den indianske leder Berta Cáceres, der sidste år blev likvideret i sit hjem. Hun kæmpede for sit folk mod et dæmningsprojekt i Honduras.

Men har du også hørt om Jeremy Barrios, en 22-årig menneskerettighedsaktivist fra Guatemala, der blev likvideret på åben gade af ukendte gerningsmænd? Han arbejdede for en Oxfam-støttet ngo, som forsvarer lokalsamfund, der bliver ødelagt af miner og andre megaprojekter.

I de senere år er en bølge af vold og mord på aktivister skyllet ind over Latinamerika. På personer, der står i vejen for udvindingen af værdifulde naturressourcer som olie, guld, og gas. De forsvinder bare – eller også dukker deres lig op på mærkelige steder.

Overalt i Latinamerika er der mænd og kvinder, som dagligt sætter livet på spil i kampen for at forsvare deres rettigheder og skabe et mere lige og retfærdigt samfund. Verdensdelen har den triste rekord som verdens farligste region for miljø- og menneskerettighedsforkæmpere. De seneste tal viser, at alene i 2015 blev 122 aktivister dræbt. Det svarer til, at to tredjedele af alle drab på miljø- og menneskerettighedsforkæmpere på verdensplan sker i Latinamerika.

Jeg er dybt bekymret over den eskalerende undertrykkelse af- og vold mod menneskerettighedsforkæmpere. I Oxfam IBIS kæmper vi hver dag for at udrydde den ekstreme ulighed og give de forfulgte og undertrykte oprindelige folk en stemme. Vær med!

Meld dig ind i Oxfam IBIS i dag, og bliv en del af bevægelsen for menneskerettigheder og oprindelige folks rettigheder i Latinamerika

 

 

Artikler om Latinamerika