8 mænd ejer det samme som den fattigste halvdel af jordens befolkning. Det er en vanvittigt ulige verden.

Et sygt system tillader, at ganske få absurd rige har råd til at spise sig mætte hver dag på Michelin-restauranter, mens 1 ud af 9 mennesker i verden samtidig går sultne i seng. 

Du kan være med til at trække verden i den rigtige retning. Vi er en bevægelse af mennesker, der ikke finder sig i fattigdom og ulighed.

Skriv under i dag og kræv, at regeringen kæmper imod ulighed.

 

Uligheden løber løbsk

Fra 1988 til 2011 steg lønnen for de fattigste 10 procent af verdens befolkning med tre dollars om året – de rigeste ti procent fik en stigning på 490 dollars om året – 182 gange så meget. En vanvittig ulighed, der berør os alle. Og rammer kvinder aller hårdest.

Uligheden er enorm, fordi enorme selskaber og absurd rige undgår at betale til fællesskabet. Hvert år snyder store selskaber fattige lande for 700 milliarder i skattekroner. Hvis de betalte, som de burde, kunne det finansiere uddannelse til alle de 124 millioner børn, der ikke går i skole. Derudover kunne seks millioner børneliv reddes hvert år, for de resterende penge.

Virksomheder kan sagtens opføre sig ansvarligt, mange gør det allerede – og sammen med os kan du få flere på rette spor.

Alle mennesker skal selvfølgelig have en uddannelse, tjene en ordentlig løn og føle sig sikker – og det er der penge nok til i verden. Men det nuværende system fastholder millioner af mennesker i fattigdom. Det er et menneskeskabt system, derfor kan mennesker også lave det om. Det gør vi sammen, nu!

Hvis du heller ikke længere vil finde dig i uligheden, kan du sammen med Oxfam IBIS skabe og kæmpe for løsningerne: En menneskelig økonomi med gode uddannelser og mere ligestilling.

Skriv under i dag og kræv politisk handling.

Sammen bekæmper vi fattigdom og ulighed på tre centrale områder:

1. Skat

Økonomien er til fordel for de færreste og svigter de fleste. Når multinationale selskaber bruger skattely, sender det mange mennesker sultne i seng. Skattely fastholder mennesker i fattigdom, stopper vækst, skaber korruption. Kort sagt knuser de håb og ambitioner.

Det gælder også i Danmark. I Danmark stiger uligheden nemlig også, hvilket bl.a. skyldes kontanthjælpsloftet og skattelettelser, der kommer de rigeste til gode. Vi skal bekæmpe uligheden både ude og hjemme, og holde fast i en økonomi for alle mennesker.

Oxfam IBIS har løsningerne og er nået langt i kampen imod skattely - med din hjælp kan vi gøre endnu mere.

2. Uddannelse

Uddannelse er afgørende for at bekæmpe fattigdom og ekstrem ulighed i verden. Vi tror på at alle – uanset hvem man er, hvilket køn man er, eller hvor gammel man er – skal have en god uddannelse.

Sammen med Oxfam IBIS kan du hjælpe med at give verdens fattigste vejen ud af fattigdom: En uddannelse.

3.    Ligestilling

Det vil tage 170 år før alle kvinder i verden får det samme i løn som mænd! Danmark topper mange lister for lighed, men vi indtager kun en 19. plads, når det handler om ligestilling.  Og lønforskellen er endda blevet større i mellem kønnene.

Vi må og skal ændre på den uretfærdighed der alene baserer sig på køn. Sammen med Oxfam IBIS kan du kæmpe mod vold og diskriminering af kvinder både globalt og i Danmark.

Det er nu vi sammen skaber forandring - skriv under i dag.

Kommentarer

Fast actions block