IBIS har startet kampen mod kapitalflugt, da det er en af verdens største årsager til fattigdom. Løsningerne eksisterer, men det kræver politisk vilje, for at de kan blive til virkelighed.

Vi lavede derfor en underskriftsindsamling i slutningen af 2012, som 28. januar 2013 blev afleveret til skatteministeren.. Kun ved at skabe politisk pres kan der for alvor blive gjort noget ved problemet.

Vi samlede over 7.000 underskrifter, hvilket er overvældende for en sag, der er så kompliceret og langt fra mediernes almindelige søgelys. Et af midlerne var en letforstålig og kontant kort animationsfilm, som vi skabte stor hype omkring og lavede en stor online-premiere for. Se den nedenfor.

Kapitalflugts konsekvenser
Kapitalflugt er et kolossalt problem for både Afrika og for rige lande som Danmark. Når verdens rigeste og mest magtfulde mennesker og virksomheder løber fra regningen og flytter deres penge i skattely, falder byrden på almindelige virksomheder og borgere. 

I Danmark betyder det blandt andet, at der bliver skåret i udgifterne til skoler og hospitaler. I Afrika er konsekvensen dog langt større, for her betyder det, at skoler og hospitaler aldrig bliver bygget.

Der forsvinder ti gange så mange penge ud af udviklingslandene ved kapitalflugt, som der bliver givet i international udviklingsbistand - et enormt beløb.

Du kan stadig være med
Underskriftindsamlingen, som vi henviser til i filmen, er nu slut, men du kan fortsat følge kampen mod kapitalflugt og skatteunddragelse i verdens fattigste lande.

Skriv dig op til nyhedsbrevet 'Kapitalflugten' her! Se tidligere nyhedsbreve nederst på siden.

Indtast email adresse

KAPITALFLUGTEN - UPDATE

Se filmen her

Læs seneste nyhedsbreve
Kapitalflugten Update

 

Kommentarer

Fast actions block