Forside / Nyheder / Verdenstimen blev skudt i gang
Artikel

Verdenstimen blev skudt i gang

16.09.2016

Af Nanna Bay Falentin Olesen

ellen-trane-noerby-paa-randersgade-skole-verdenstimen2016-mette-muller.jpg
Foto : Mette Müller

I september måned lærer danske skoleelever at forandre verden. De deltager nemlig i Verdenstimen, som er undervisning, der lærer børn og unge om de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. I den anledning besøgte undervisningsminister Ellen Trane Nørby Randersgade Skole på Østerbro. Her fortalte eleverne ministeren om deres yndlingsverdensmål, som de også havde hængt op i farverige guirlander på skolens facade.

”Giv folk en uddannelse, så de kan leve ligesom andre mennesker i verden”.

Sådan siger Julius og Gabriel fra 5.y på Randersgade Skole. De to drenge har valgt det mørkerøde verdensmål nummer 4 som deres yndlingsverdensmål: ”at alle i verden skal sikres lige adgang til kvalitetsuddannelse.”

På Randersgade Skole har eleverne brugt en uge på at arbejde med verdensmålene. De ældste elever har forberedt voxpops og arbejdet med statistikprogrammet gapminder. De yngste elever har lavet farverige guirlander med verdensmålene til skolens facade.

”Verdensmålene er en god og konkret måde at lære børnene at forholde sig til verden omkring os,” siger Rikke Willumsen, som er en af de lærere, der har engageret sig i skolens deltagelse i Verdenstimen.

1.y reagerer eleverne især på de farver, verdensmålene hver især har fået. Rikke Willumsen fortæller, at det lyserøde verdensmål, der skal mindske uligheden i verdens lande, og det lysebrune verdensmål om ansvarligt forbrug og produktion har fået mest opmærksomhed.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby er ikke i tvivl om, at Verdenstimen er et vigtigt tiltag, når vi lærer børn og unge at engagere sig i verden.

”Verdenstimen præsenterer verdensmålene i børnehøjde. Her lærer børn og unge om, hvordan vi sammen kan gøre verden bedre og mere lige. Det er noget af det, der skal være med til at rykke ved verden,” siger ministeren.

Læs mere om Verdenstimen

Fakta om verdenstimen

Over hele landet deltager danske skoleelever i Verdenstimen, hvor de lærer om FN’s nye verdensmål.

Verdens ledere er blevet enige om 17 verdensmål, som alle lande skal nå inden 2030. De handler netop om at løse verdens største problemer. Vi skal blandt andet helt udrydde fattigdom og sult, sikre ligestilling og øget global lighed og sætte en stopper for klimaforandringerne inden 2030.

Verdenstimen er en del af en global kampagne: World’s Largest Lesson, hvor børn og unge i hele verden arbejder med verdensmålene. De lærer om bæredygtighed, og de lærer om, hvordan man kan forandre verden.

Verdenstimen løber af stablen hvert år i september. I år er initiativtagerne Verdens Bedste Nyheder i samarbejde med Oxfam Danmark m.fl.