Forside / Nyheder / Oxfam Danmark får ny formand
Artikel

Oxfam Danmark får ny formand

08.10.2016

28-årige Christian Damholt er nyvalgt formand for Oxfam IBIS
28-årige Christian Damholt er nyvalgt formand for Oxfam Danmark
Foto : Bertil Suadicani

Oxfam Danmark har fået ny formand. Christian Damholt overtager formandsposten efter Mette Müller, som på Generalforsamlingen 8. oktober 2016 takkede af efter ni som forkvinde

28-årige Christian Damholt har siddet i Oxfam Danmarks bestyrelse i to år.

Han startede i organisationen som frivillig og blev senere ansat som frivilligkoordinator. Han har med andre ord et langt og indgående kendskab til organisationens arbejde, både fra det politiske niveau og det daglige arbejde.

Christian Damholt er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og master i Global Politisk Økonomi fra University of Sussex. Han arbejder til daglig som politisk konsulent i Dansk Magisterforening.

"Jeg er stolt over at være valgt til bestyrelsesformand for en udviklingsorganisation med stor faglig tyngde, stærke værdier, og som altid går efter at skabe størst forandring for verdens fattige. Det gør vi som en del af Oxfam International, hvor vi sammen kommer med løsninger på globale udfordringer. Særligt brænder jeg for at gribe fat om det helt store udviklingsproblem; ulighed. Vi skal undgå en Donald Trump-verden, hvor skatteunddragende milliardærer kan tilsidesætte vores andres spilleregler,” siger Christian Damholt og fortsætter:

”Derfor skal vi som civilsamfundsorganisation blive stærkere til at danne partnerskaber og samarbejde med progressive organisationer, virksomheder og bevægelser, som vi ikke traditionelt har været så tæt på.”

”For Oxfam Danmark og mig er det vigtigt, at civilsamfundet ikke bliver reduceret til en serviceleverandør, men forbliver en selvstændig kritisk og konstruktiv stemme i samfundsudviklingen. Vi er heller ikke bare styret af, at det er synd for nogle folk i det globale syd. I Oxfam er vi drevet af en stærk solidaritet og føler os forbundne med de mennesker i andre lande, der ikke oplever retfærdighed, og som ofte står over for de samme globale problemer som os. Det kunne være kampen mod skattely og ekstrem ulighed eller kampen for kvalitetsuddannelse til alle,” slutter han.

Christian tiltræder som formand med det samme. Den afgående forkvinde Mette Müller fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem.