Forside / Nyheder / Hvad er Oxfam?
Artikel

Hvad er Oxfam?

12.06.2016

Af Oxfam

Oxfam er til stede i over 90 lande. Her gennemføres en Oxfam-støttet hygiejneworkshop i Bangladesh.
Oxfam er til stede i 81 lande. Her gennemføres en Oxfam-støttet hygiejneworkshop i Bangladesh.
Foto : Tom Pietrasik/Oxfam

Oxfam er en global sammenslutning af organisationer og partnere samlet om et mål: Sammen kan vi udrydde fattigdom!

Oxfam en global og indflydelsesrig global bevægelse af mennesker, der kæmper på samme hold. Vi findes, fordi vi ikke vil finde os i, at 1,2 milliarder mennesker lige nu lever i ekstrem fattigdom. Og fordi vi ved, at vi har magten til at udrydde fattigdom, hvis vi står sammen.

4 principper i vores arbejde

#1 Praktisk handling, dokumentation og viden: Vi arbejder direkte med mennesker, der lever i fattigdom. Vi gør en konkret forskel på dem. Vi samler dokumentation og deler viden, hvor at vise, hvad der virker, og hvad der skal laves om på.

#2 Sikre at mennesker bliver hørt: Vi sikrer, at mennesker bliver hørt af dem, der skal presses til at ændre på tingene. Vi skaber så stor offentlig opmærksomhed, at ledere bliver nødt til at handle.

#3 Ændre strukturer, der holder folk fast i fattigdom: Vi udforer de institutioner og uretfærdige og ulige systemer, der holder folk fast i fattigdom. Det gør vi for at sikre langsigtede forandringer.

#4 Samarbejde med andre: Vi samarbejder med partnere og allierede for at øge vores fælles påvirkning og indflydelse.

Vi tror på, at uddannelse er et af de vigtigste redskaber til at bekæmpe fattigdom. For god skolegang giver mennesker mulighed for at forsørge sig selv og få indflydelse på eget liv og samfund. Vi mener, at uddannelse, tryghed og muligheden for at brødføde sig selv og sin familie – også når katastrofen rammer – ikke kun er for de få, men for alle. Både for mænd og kvinder, unge og gamle – uanset hvor man bor, og hvem man er.

Oxfam-konføderationen er til stede i 81 lande, mens Oxfam Danmark i øjeblikket arbejder i lande i Afrika, Latinamerika og Mellemøsten. Disse omfatter Burkina Faso, Colombia, Guatemala, Ghana, Kenya, Libanon, Mali, Niger, Palæstina, Sydsudan, Syrien, Uganda og Yemen.

Læs om vores arbejde i landene her.

Vi kan udrydde fattigdom

Sammen hjælper vi børn og voksne i hele verden til en bedre fremtid gennem uddannelse, så de kan bekæmpe fattigdom i deres eget liv og være med til at skabe bedre samfund. Vi redder liv, når katastrofen rammer, og hjælper de ramte med at komme stærkere tilbage. Sammen tager vi fat på de store uretfærdigheder, der holder folk fast i fattigdom, så som ulighed, diskrimination og klimaforandringer. Og vi har ikke planer om at stoppe, før ingen vokser op og lever et liv i fattigdom.

For vi kan blive den generation, der udrydder ekstrem fattigdom. Men det kræver, at vi handler resolut og konkret over for fattigdommens indvirkning på menneskers liv – og at vi sammen gør op med de uretfærdigheder, der skaber den.

Læs mere om vores arbejde her.