Forside / Nyheder / "Det er fedt at tale med folk på gaden"
Artikel

"Det er fedt at tale med folk på gaden"

02.11.2016

Af Frida Fredsgaard Lassen

Regitze (til venstre) og Caroline var alt for tidligt oppe den septembermorgen. Men humøret var højt, både blandt de frivillige og alle de danskere, der fik godt nyt på vej til arbejde
Regitze (til venstre) og Caroline var alt for tidligt oppe den septembermorgen. Men humøret var højt, både blandt de frivillige og alle de danskere, der fik godt nyt på vej til arbejde
Foto : Frida Fredsgaard Lassen

Caroline og Regitze var med til at uddele aviser og juice til morgenfriske københavnere, da Verdens Bedste Nyheder blev udgivet i september. Som frivillige får de en masse ud af at komme ud på gaden og fortælle folk de positive budskaber

Regitze Lundgren Pedersen, holder sabbatår, frivillig i uddannelsesgruppen i et halvt år

Caroline Murphy, studerer Pædagogisk Sociologi, frivillig i uddannelsesgruppen i 2,5 år

Hvordan er det at uddele Verdens Bedste Nyheder i dag?

Regitze: Det er fedt at uddele aviser, som for en gangs skyld bringer historier om, at det går godt i udviklingslandene. Jeg kan godt lide at møde folk på gaden og få mulighed for at snakke med dem og fortælle, at der sker positive forandringer i verden. Generelt møder jeg ofte skepsis, når jeg fortæller, at jeg er frivillig eller taler om globale problemstillinger. Derfor er det fedt at komme ud og forklare folk, at det faktisk går bedre i verden, end vi lige går og tror.

Caroline: Nogle enkelte af dem, vi har mødt her til morgen, har travlt. Men de fleste er nysgerrige og positivt overraskede over, at der for en gangs skyld er nogle gode nyheder. Folk er virkelig morgenglade, og mange er meget mere interesserede i at få nyhederne end i at få juicen.

Hvad er verdens bedste nyheder?

Hvad? Verdens Bedste Nyheder leverer nyheder om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer. Historierne tager udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, som handler om at løse globale udfordringer som fattigdom, ulighed og klimaforandringer.

Hvor? Verdens Bedste Nyheder bringer løbende historier på de sociale medier, i Jyllands-Posten og i Metroxpress, og en dag om året bliver de trykt og udgivet som hel en avis.

Hvordan? Med hjælp fra flere tusind frivillige bliver avisen uddelt på stationer og cykelstier i hele landet på udgivelsesdagen. Da Verdens Bedste Nyheder skulle uddeles en tidlig morgen i september i år, stillede Oxfam Danmark op med frivillige og medarbejdere i både Aarhus og København.

Hvorfor er I frivillige i Oxfam Danmark?

Caroline: Jeg interesserer mig meget for uddannelse, og jeg synes, Oxfam Danmark laver nogle gode uddannelseskampagner. Det er fedt, at vi som frivillige kan komme ud og snakke med folk på gaden. Så kan vi fortælle folk ansigt til ansigt om det vigtige arbejde, Oxfam Danmark laver, og måske påvirke deres holdninger eller engagere dem i at være med.

Regitze: Jeg tror, uddannelse er løsningen på mange af de problemer, der er i verden i dag. Det kan for eksempel skabe ligestilling og gøre folk opmærksomme på deres rettigheder. Oxfam Danmark er den organisation, som matcher mine værdier bedst, og derfor blev jeg frivillig her.

Hvordan er det at være frivillig?

Regitze: Det har været let at komme ind i gruppen. Der er en kerne af faste frivillige, som virkelig har fået sat gang i arbejdet. De er meget imødekommende, og det gør det let bare at dukke op til arrangementerne og være en del af gruppen, også selvom man kommer alene.

Caroline: Det sociale har en stor betydning for, at det er fedt at være med. Jeg var til en kampagneweekend i vinter, som virkelig gav et godt sammenhold blandt os alle.  Vi er blevet en del faste frivillige, som også ses ud over vores arbejde i Oxfam Danmark. Jeg bor sammen med to andre frivillige, og da vi holdt housewarming for nylig, var alle de frivillige i Oxfam Danmark selvfølgelig inviteret med.