Forside / Nyheder / Coldplay og Oxfam står sammen med verdens flygtninge
Artikel

Coldplay og Oxfam står sammen med verdens flygtninge

23.06.2016

Af Sebastian Chatham

Frivillige fra Oxfam er med på pladsen, når Coldplay giver koncert.
Frivillige fra Oxfam er med på pladsen, når Coldplay giver koncert.
Foto : Oxfam

Oxfam Danmark er med, når Coldplay 5. og 6. juli kommer til København. De to udsolgte koncerter i Parken er nemlig en del af Oxfams globale kampagne, der skal lægge pres på verdens ledere for at tage sig bedre af de millioner af mennesker, som er på flugt.

Alle fortjener et liv i sikkerhed. Lad os udvise solidaritet med de mennesker, som er drevet på flugt.

Senere i år mødes verdens ledere i New York, derfor er det nu vi skal vise, at vi står sammen med alle de mennesker, der er flygtet fra deres hjem og sikre, at de bliver budt velkommen og får den beskyttelse, de har ret til.

Verdens oplever i øjeblikket en række massive strømme af mennesker der bevæger sig. Mennesker der flygter fra konflikter, katastrofer, klimaforandringer, fattigdom og ulighed.60 millioner mennesker har måttet forlade deres hjem på grund af krig og vold, det højeste antal siden Anden Verdenskrig. En ud af syv mennesker er i dag på udkig efter et nyt hjem på grund vold, ulighed, fattigdom og klimaforandringer. Bag disse tal, som kan være svære at forholde sig til, er der millioner af personlige historier om familier drevet på flugt, hvor smerte og lidelse bliver vævet sammen med en imponerende menneskelig energi og overlevelseskraft.

Europas og resten af verdens ledere har dog langt fra levet op til deres ansvar for at beskytte sårbare mennesker på flugt. Sammen kan vi vise politikerne, at vi ikke vil vende det blinde øje til, at vi ikke vil acceptere fremmefrygten og at vi ikke stopper før politikerne tager ansvar for de mennesker som er tvunget på flugt.

Det er på tide at verdens ledere begynder at udvise lederskab ved at tage et fælles ansvar og gøre noget for at beskytte de mange mennesker på flugt. Derfor er Oxfam gået sammen med Coldplay på deres verdensturne for at opfordrer alle til at tage del i en global solidaritets bevægelse for beskyttelse af flygtninge. Når verdens ledere mødes i September i år, vil Oxfam overrækkes hundredetusindevis af underskrifter fra folk over hele verden.

Det er vores chance for at vise at det betyder noget for os og at det er nu der skal tages politisk handling, så vi bl.a. sikrer at de 33 millioner børn, som lever på flugt får mulighed for at gå i skole.

Under optakten til Coldplays koncerter i Danmark, vil frivillige fra Oxfam Danmark være til stede for samle underskrifter og opfordrer de danske koncertgæster til at blive en del den globale bevægelse, og stå sammen med de tusindevis af Coldplayfans fra bl.a. England, Spanien, Mexico og Peru, som allerede har skrevet under.

Læs mere om Coldplays turne