Fra 2000 til 2015 hvor IBIS gik ind i Oxfam og blev til Oxfam IBIS, var organisationen en del af Alliance2015, som var et partnerskab mellem syv europæiske organisationer, der alle arbejder med udvikling og for at opnå FNs 2015-målene. Alliance2015 var dengang Europas næststørste alliance, og samlet set til stede i 76 lande.

Partnerskabets formål var at blive en dygtigere og stærkere aktør i den globale kamp mod fattigdom og uretfærdighed. Der flere eksempler på, at det tætte samarbejde med andre ligesindede europæiske organisationer giver god mening.

For eksempel spillede IBIS en central rolle i det fælles Alliance2015 samarbejde omkring uddannelsesaktiviteter, der viser rigtig gode resultater i Vestafrika. Her stod tyske Welthungerhilfe for at bygge veje og opføre skoler, mens IBIS rekrutterede og trænede lærere, udvikler undervisningsmaterialer og mobiliserer forældre og myndigheder.

I Guatemala og Bolivia var alliancen ansvarlig for Den Globale AIDS Fond, som IBIS administrerede, mens hollandske Hivos stod for det sundhedsfaglige indhold.

Flere medlemmer af Alliance2015 stod sammen som et stærkt team i nødhjælpsarbejdet i Pakistan og på Afrikas Horn, hvor IBIS ikke selv havde aktiviteter, men kunne støtte med viden.

I hele Latinamerika og enkelte steder i Vestafrika delte to eller flere alliancepartnere nu kontor og administration, og hele alliancen stod bag den store europæiske kampagne mod børnearbejde, som blev lanceret i 2011. 

I 2015 forlod IBIS Alliance2015, fordi vi gik ind i Oxfam og blev til Oxfam IBIS

Fast actions block