Labadi Beach Accra, Ghana. Foto: Thorkil Nielsen
Labadi Beach, Accra, Ghana - Thorkil Nielsen

Af:

Rikke Hovn Poulsen

Mangler du godt læsestof til sommerferien? Her er ti tankevækkende historier fra vores arbejde i hele verden fra det seneste års tid. God fornøjelse!

 

Hvordan bliver børnesoldaten et normalt barn igen?

Steven var kun 12 år, da han blev tvunget til at blive soldat i Sydsudans borgerkrig. To år senere vendte han såret hjem til sin familie. I dag forsøger Oxfam IBIS at hjælpe ham videre til en bedre fremtid.

 

Vi er også født med evnen til at drømme

"Sydsudan er alt det, de siger - alt det forfærdelige. Men det er også et af de smukkeste steder på Jorden," siger 29-årige Kujiek, der arbejder for Oxfam. Her fortæller han om, hvordan det er at være menneske i det krigsplagede land.

 

Et håb for Salima

Teenageren Salima sælger hver aften sin krop til lastbilchaufførerne, når de gør stop i hendes by. Hun kan ikke finde andre måder at overleve på. Men måske er der alligevel en anden vej for hende.

 

Fra flygtning til topchef

Mød Oxfams internationale direktør, Winnie Byanyima. Som 16-årig flygtede hun fra Idi Amins brutale regime i Uganda til England. Her blev hun budt velkommen som flygtning og fik en uddannelse - i dag har hun en toppost i en af verdens største NGO'er.

 

Da Quitupo blev centrum i verden

En lille mozambiquesk landsby blev pludselig genstand for en enorm opmærksomhed, da en af verdens største naturgasressourcer blev opdaget i området. Det kommer til at ændre alt for befolkningen, der altid har levet som fattige bønder og fiskere.

 

Jeg skreg og skreg, men ingen hørte mig

Salma blev voldtaget af en nabo, da hun kun var et barn. Hendes forældre trak gerningsmanden i retten - men det har fået landsbyen til at vende sig imod dem.

 

Frivillig: Guatemala ændrede min opfattelse af verden

Da Randi besøgte Guatemala for første gang, glædede hun sig til 9 uger, hvor hun skulle lære spansk og opleve kulturen. Men oplevelsen overgik alle hendes forventninger, og hun fik et indblik i et samfund, hvor forskellen på rig og fattig er enorm.

 

Endelig fik Rosalina retfærdighed

Der foregik uhyrlige ting under Guatemalas borgerkrig fra 1960-1996. Sidste år blev to højstående generaler idømt 360 års fængsel for forbrydelser mod menneskeheden. Den spektakulære sag var anlagt af 15 mayakvinder - en af dem var Rosalina.

 

Nu drømmer Rhoda ikke længere om døde kroppe

Børnene er de største ofre i Sydsudans borgerkrig. De risikerer at miste hele deres barndom, når de bliver tvunget til at flygte. Oxfam IBIS kæmper for flygtningebørns ret til uddannelse - ni-årige Rhoda fortæller her, hvad skolen betyder for hende.

 

Da Oxfam IBIS satte skattely på dagsordenen

I dag står bekæmpelse af skattely højt på dagsordenen hos både Oxfam IBIS og i medierne. Men faktisk er det ikke mange år siden, at skattely var totalt fraværende i udviklingsdebatten. Det gjorde vi noget ved...

Kommentarer

Fast actions block